Šafářové návrat nevyšel, Kvitová v Dauhá porazila Strýcovou

Petra Kvitová vyhrála teprve druhý zápas v sezoně, když na štědře dotovaném turnaji v Dauhá přehrála ve formě hrající krajanku Barboru Strýcovou. Lucii Šafářové návrat na kurty nevyšel. V Dubaji prošli do druhého také Tomáš Berdych a Lukáš Rosol. Vypadli Denisa Allertová a Jiří Veselý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně | Zdroj: Reuters

Světová osmička musela proti své v lepší formě hrající krajance v první sadě dvakrát dotahovat ztrátu dvou her. Barbora Strýcová vedla 3:1 a později i 5:3 a podávala do zisku setu. Petra Kvitová ale následně zvládla dvě nejdelší hry prvního setu, vyrovnala a poměrem 7:2 zvládla i tie-break.

Klíčové okamžiky pro výsledek zápasu přišly za stavu 4:4 ve druhé sadě. Kvitová se dokázala udržet v několika výměnách a donutila Strýcovou chybovat. Na druhý brejkbol Kvitové reagovala Strýcová tím nejhorším možným způsobem – dvojchybou.

Po hodině a 40 minutách vyhrála Petra Kvitová 7:6 a 6:4. Vyhrála tak teprve druhý zápas v sezoně. Ve třetím kole se utká s Lotyškou Ostapenkovou.

Lucii Šafářové první zápas na okruhu WTA po 116 dnech nevyšel. V Dauhá podlehla Turkyni Cagle Büyükakçayové 6:7 a 5:7 a loňský titul v katarské metropoli neobhájí.

První set bez jediného využitého brejkbolu prohrála brněnská tenistka ve zkrácené hře. Ve druhém začala kupit dvojchyby a držitelka divoké karty z Turecka se dostala k vedení 5:2. Pak Lucie Šafářová zabojovala, ale za stavu 5:5 opět ztratila své podání a už si ho nedokázala vzít zpět

Druhé kolo bylo posledním i pro Denisu Allertovou, která nezvládla koncovky obou setů s Kanaďankou Bouchardovou. Poprvé ztratila tie-break jednoznačným poměrem 0:7, podruhé se ke zkrácené hře ani nedostala a prohrála 6:7 a 5:7.

Český daviscupový tým vyrazí do Německa i s Tomášem Berdychem

Číst článek

V Dubaji se do druhého kola bez problémů dostal dvojnásobný finalista a daviscupový navrátilec Tomáš Berdych, který na zápas s Portugalcem Sousou potřeboval jen 70 minut. Vyhrál bez větších problémů 6:1 a 6:4. Jeho dalším soupeřem bude Thomas Fabbiano z Itálie.

Mnohem těžší práci měl Lukáš Rosol s Indem Yukim Bhambrim. Držitel divoké karty měl v závěru druhé sady při Rosolově podání 3 mečboly, Čech ale všechny dokázal odvrátit a v tie-breaku vyrovnal.

Rozhodující set pak byl jednoznačnou 51. tenisty světa. Lukáš Rosol nadělil Bhambrimu kanára a postupuje do druhé kola, kde na něj čeká Španěl Feliciano López.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,818.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Bouchardová (Kan.) - Allertová (ČR) 7:6 (7:0), 7:5, Kvitová (5-ČR) - Strýcová (ČR) 7:6 (7:2), 6:4, A. Radwaňská (3-Pol.) - Bondarenková (Ukr.) 6:4, 6:4, Petkovicová (Něm.) - Gasparjanová (Rus.) 6:3, 6:3 Suárezová (8-Šp.) - Vekičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:4.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Dubaji

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Sousa (Portug.) 6:1, 6:4, Rosol (ČR) - Bhambri (Indie) 2:6, 7:6 (7:2), 6:0,.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme