Šafářovou zastavilo zranění spoluhráčky. S postupem jsme nepočítaly, přiznává

Po skvělé polovině roku se ještě Lucie Šafářová stihla uzdravit před Turnajem mistryň, jenže na něm teď zažívá jedno zklamání za druhým. To poslední se týká i její deblové spoluhráčky Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové. Kvůli zranění nemohl česko-americký pár bojovat o postup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou | Zdroj: Reuters

„Tím, že jsme věděly, že je Bethanie zraněná, jsme s postupem ani moc nepočítaly,“ přiznává po skrečovaném zápase Lucie Šafářová. Běžně veselá Američanka si tou dobou starostlivě prohlížela koleno a blízcí hráček jen tiše procházeli kolem.

Když Lucie Šafářová společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nastupovaly na kurt, věděly, že k postupu do semifinále potřebují vyhrát jednoznačným způsobem, jenže také tušily, že se jim to nemůže podařit.

Přehrát

00:00 / 00:00

V deblu na Turnaji mistryň Lucie Šafářová do semifinále nepostoupí, pořád má šanci ve dvouhře

Slovinku Srebotnikovou a Francouzku Garciovou v létě ve finále v Torontu porazily 6:1,6:2, a to byl přesně ten výsledek, který by je teď ještě posunul mezi nejlepší čtyři páry Turnaje mistryň, ale to byly zdravé a za sebou měly spoustu vynikajících výsledků.

Zklamání bylo velké i u tenistek, které v sezoně dlouho nikdo neporazil a které získaly dva první grandslamové tituly roku a k tomu ještě další trofeje.

I teď na Turnaji mistryň toužily po poháru a pro finálový zápas měly dokonce připravené překvapení. „Myslím, že v budoucnu si ještě nějaké to Masters zahrajeme,“ povzdechla si česká tenistka.

Turnaj mistryň zná první semifinalistky, Šafářová v deblu nepostoupila

Číst článek

Jak potvrdil její kanadský kouč Rob Steckley, i příští sezonu budou hrát Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová spolu. V této sezoně si spolu už ale nezahrají a americkou spoluhráčku nelze čekat ani na finále Fed Cupu. „Myslím, že už se těší, až bude odpočívat doma,“ usmívá se Šafářová.

Sama si ještě lehnout nechce, sil sice nemá zrovna na rozdávání, ale zprvu výtečnou a od půlky komplikovanou sezonu chce ještě zakončit dobrým výsledkem. Ve finále Fed Cupu s Ruskami i teď v Singapuru.

Minimálně jedno utkání ji ještě na Turnaji mistryň čeká, s Němkou Angelique Kerberovou, při kterém nemusí ale také může ještě bojovat o postup do semifinále. „Půjdu do toho s tím, že tu chci aspoň jedno vítězství získat. Může to být poslední utkání tady, tak do toho dám všechno,“ slibuje Lucie Šafářová.

 

#TeamBUCIE WTA CHAMPIONSHIPS SINGAPORE!!! #letsdothis #team #tennis #style #fashion #rockstar #RockinTheSocks

Fotka zveřejněná uživatelem MATTeK-SaNDS (@matteksands),Říj 26, 2015 v 7:36 PDT

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme