Šarapovová by se na kurty mohla vrátit ve Stromovce. Budeme jednat, slibuje ředitelka Prague Open

Tenistka Maria Šarapovová po zmírnění trestu za doping vyhlíží návrat na turnaje a její nový začátek bude na jaře celosvětově sledovanou událostí. Zatím není jasné, kde se slavná Ruska poprvé při soutěžím zápase představí, ale jednou z možností je, že to bude při Prague Open.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruska Šarapovová gratuluje Petře Kvitové k vítězství po zápase na Turnaji mistryň v Singapuru

Ruska Šarapovová gratuluje Petře Kvitové k vítězství po zápase na Turnaji mistryň v Singapuru | Zdroj: Reuters

„Maria Šarapovová je legendární hráčka a určitě bychom o ni stáli. Budu kontaktovat jejího manažera, jestli by měla o start v Praze zájem,“ plánuje Petra Černošková, ředitelka turnaje Prague Open, který se koná na kurtech Sparty ve Stromovce.

Bývalá světová jednička už se v Praze představila v rámci exhibice. Na začátku roku ale neprošla dopingovými testy na nově zakázané meldonium. Původně dostala trest na dva roky, který jí sportovní arbitráž zkrátila na 15 měsíců. Trest tak vyprší v době, kdy se bude konat pražský turnaj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Může hrát Maria Šarapovová v Praze? O návratu hvězdy se bavili Petra Černošková a Jan Pokorný

Organizátoři turnaje ale musí počkat na postup ženské tenisové asociace. Šarapovová by potřebovala volnou kartu a WTA musí Rusku zařadit do jedné z několika kategorií.

„Má za sebou dopingový stín, ale byla omilostněna a má právo hrát. Reakce jsou různé. Někdo Marii obdivuje, někdo ji nemá rád, ale tak je to ve všech aspektech. Je to hvězda a bude kolem ní velký humbuk,“ očekává Černošková přítomnost mnoha nejen českých tenisových fanoušků a novinářů.

Doposud totiž byly hlavními hvězdami Prague Open Češky. „Naše holky jsou hvězdy stejného kalibru. Karolína Plíšková, Lucie Šafářová i Petra Kvitová jsou nebo byly hráčky top 10, Petra navíc dvakrát vyhrála Wimbledon. I jejich popularita je veliká, obzvlášť tady,“ upozorňuje manažerka.

Chystá se další rozšíření areálu

Domácí hráčky vyhrály i poslední dva ročníky, v roce 2015 Karolína Plíšková, letos Lucie Šafářová. Na její finále s Australankou Stosurovou už kapacita areálu ve Stromovce nestačila a fanoušci se nevešli ani na kurt, ani k instalované velkoplošné obrazovce.

„Určitě by to pro nás znamenalo další vylepšení a rozšíření areálu. Plánujeme to a už minulý týden jsme řešili návrhy. Uvažujeme o tom tak i tak. Zájem fanoušků nás těší a české holky si to zaslouží, protože podávají super výkony. A čeští fanoušci také,“ dodává Petra Černošková.

Jan Pokorný, Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme