Šarapovová nemohla dospat, její výhry ale Rusku nepomohly

Světová sportovní hvězda Maria Šarapovová byla nejsledovanější tenistkou letošního finále Fed Cupu, které ovládla ČR. 188 centimetrů vysoká hráčka vyhrála v O2 areně všechny své duely. Sladší pro ni byla odveta proti Petře Kvitové. Ani dva získané body ale Rusku nestačily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maria Šarapovová přinesla do ruské kabiny dva body, nestačily

Maria Šarapovová přinesla do ruské kabiny dva body, nestačily | Zdroj: Reuters

„Byla jsem tak moc natěšená a vzrušená, že jsem si nařídila budík na osmou, ale vstávala jsem v šest připravená jít. Většinou spím velice dobře, ale teď jsem už se nemohla dočkat, až si zahraju proti Petře. Je to unikátní pocit zvítězit před tisíci fanoušky,“ pochvalovala si Maria Šarapovová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Marii Šarapovovou bylo Fed Cup novou zkušeností, nemohla dospat

Ruská světová čtyřka čekala na svou odvetu dva týdny. S Petrou Kvitovou totiž poslední vzájemný zápas na Turnaji mistryň ztratila. V týmové soutěži ale její dva body Rusku nepomohly.

Šarapovová má na svém kontě vítězství ze všech grandslamů a mnoho dalších individuálních úspěchů. Jenže finále Fed Cupu hrála poprvé v kariéře. A víkend s Ruskou reprezentací si hodně užívala.

Češky obhájily triumf ve Fed Cupu! Obrat řídila Karolína Plíšková

Číst článek

„Je to něco speciálního. Víte, já cestuji stále s týmem, ale pak hraju za sebe. Tady tvoříme kolektiv a hrajeme pro svou zemi. Je to opravdu výjimečné,“ řekla po zápase.

Po finále Fed Cupu skončila českým i ruským tenistkám další z mnoha náročných sezon, a tak si teď už začínají žívat zaslouženého volna. Češky jako vítězky, Rusky jako poražené finalistky Fed Cupu 2015.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme