Šarapovová se chystá na návrat. I přes propad v žebříčku chce hrát velké turnaje

Poslední týdny bez tenisu má před sebou ruská hvězda Maria Šarapovová, která se po dopingové kauze připravuje na návrat. Tvrdě trénuje a zřejmě také bojuje v zákulisí, aby měla šanci hrát i ty největší turnaje, na které kvůli pádu na žebříčku ztratila nárok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruska Maria Šarapovová postoupila do semifinále Turnaje mistryň

Ruska Maria Šarapovová postoupila do semifinále Turnaje mistryň | Zdroj: Reuters

Maria Šarapovová se v televizních rozhovorech často usmívá, pauza jí viditelně neubrala na psychické ani fyzické kondici. Přesto by návrat na kurty mohl být pro sportovní hvězdu hodně složitý, kdyby nedostávala od pořadatelů velkých turnajů volné karty.

Startovat může díky nim na turnajích oprávněně už od středy 26. dubna, kdy jí skončí patnáctiměsíční trest, jak teď ženská tenisová organizace WTA ve svém prohlášení ve snaze uklidnit situaci připomněla.

Některé profesionály včetně bývalých, současných či budoucích světových jedniček Dánky Wozniacké, Brita Murrayho a Němky Kerberové totiž takzvané divoké karty pro hráče s významným škraloupem dráždí.

Dopingoví hříšníci by si měli žebříček vylepšovat od píky a tedy od těch nejmenších podniků, ozývá se často. Jenže bohatí majitelé a sponzoři velkých akcí vidí situaci jinak. Navíc mají v ruce komentář od vedení ženského okruhu, který připomíná, že Šarapovová má nárok na neomezený počet volných karet a trest za nedovolené látky na tom nic nemění.

Řada současných i bývalých tenistů se přesto na návrat grandslamové šampionky, která byla trestána za používání meldonia, těší a Rusku jako podvodnici nevnímají. „Nevěděla, že to nemá brát, ale musíte si dávat pozor. Určitě ale látku nebrala schválně,“ uvedla dříve Martina Navrátilová.

Šarapovová o tom ostatně přesvědčila i Sportovní arbitrážní soud, který zkrátil původní dvouletý trest na rok a čtvrt. Ruska se díky tomu představí na turnaji v německém Stuttgartu, kde třeba narazí i na Kateřinu Siniakovou, která by o souboj s Ruskou velice stála. „Když jsem vyrůstala, byla mou favoritkou a přála bych si proti ní nastoupit,“ nechala se slyšet česká tenistka.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme