Šarapovová se před Australian Open cítí dobře, Williamsová tvrdě trénuje

Vyhrály už spoustu zápasů a trofejí, mají za sebou stovky turnajů, přesto teď mohou být před startem úvodního grandslamu roku nervóznější než obvykle. Největší favoritky ženské dvouhry Australian Open Ruska Maria Šarapovová a Američanka Serena Williamsová ještě v nové sezoně neodehrály soutěžní utkání a většinou za to mohly zdravotní potíže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruska Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále Australian Open

Ruska Maria Šarapovová se raduje z postupu do finále Australian Open | Zdroj: Reuters

Není to tak dávno, co se Maria Šarapovová usmívala v Praze. Hvězda finále Fed Cupu tam vyhrála oba své singlové zápasy, a přestože to tehdy na titul Ruskám nestačilo, fanoušky svými výkony nadchla.

Teď v Melbourne se snaží mít také dobrou náladu, přestože od zápasů v Česku s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou žádné další utkání do začátku Australian Open neodehrála.

Přehrát

00:00 / 00:00

Serena Williamsová v loňském finále Australian Open porazila právě Marii Šarapovovou. Teď se obě tenistky pilně chystají na nový ročník

„Je to vždycky těžké rozhodnutí. Navíc když přijedete na turnaj, jako je ten v Brisbane, kde máte obhajovat titul. Myslím, že mi v těch momentech pomáhají zkušenosti, abych se rozhodla správně, jestli hrát, nebo ne. Je to složité, protože patřím k těm, kteří se snaží vždycky držet naplánovaného programu,“ popisuje Ruska Maria Šarapovová.

„Ale měla jsem to štěstí, že jsem v kariéře dosáhla na grandslamové tituly a mohu mít nadhled při svých cílech. Takže se občas nesoustředíte na tolik turnajů, nesledujete žebříček, ale soustředíte se na to být zdraví. To je hodně důležité ve vrcholovém profesionálním sportu,“ přiznává tenistka, která takto upřednostnila vlastní zdraví před žebříčkovými body nedávno.

Turnaj v Brisbane na začátku roku oželela i za cenu toho, že přijede do Melbourne bez zápasové praxe.

„Cítím se opravdu dobře. Dorazila jsem do Melbourne dřív, než jsem chtěla, ale to mi dalo šanci tady trénovat. Byla jsem hodně na kurtech a cítím se opravdu dobře,“ říká Šarapovová, která je na tom v tréninkové píli podobně jako nejlepší tenistka současnosti Američanka Serena Williamsová.

Williamsová: Trénuji na sto dvacet až sto třicet procent

Ta už na rozdíl od Rusky k zápasům letos nastoupila, ale kvůli potížím s kolenem za sebe pustila na Hopmanově poháru v Perthu náhradnici.

„Nemám za sebou zápasy, které jsem chtěla mít, ale po těch mnoha letech na tour bych měla být schopná to zvládnout tak, jako bych měla za sebou spoustu odehraných zápasů. To je to, na co se teď snažím soustředit,“ vysvětluje Williamsová.

„Nepracuji teď v tréninku na sto, ale na sto dvacet až sto třicet procent. V tomto týdnu mám za sebou hodně práce. Dneska jsem chtěla lehčí den, ale to v mém případě znamená jen dvě hodiny opravdu intenzivní práce,“ přiznává Američanka.

To, že tenistky v tréninku před turnajem dohánějí zápasovou absenci, je teď v Melbourne Parku obvyklejší než dříve.

Vždyť z hráček aktuální nejlepší světové desítky bojovaly před Australian Open v tomto roce na některém z turnajů WTA pouze Němka Kerberová a Rumunka Halepová. Také nasazená šestka ženské dvouhry Petra Kvitová se snaží dohnat výpadek zaviněný střevními potížemi.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme