Se změnou trenéra zlepšil Čilić servis, všiml si Berdych. Teď ho vyzve na US Open

Na tenisovém US Open se nebývale daří tenistům, které koučují někdejší šampioni. Platí to i v případě dnešního čtvrtfinálového soupeře Tomáše Berdycha Chorvata Marina Čiliće, kterého vede Goran Ivanišević.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych narazí v osmifinále na mladého Rakušana Dominika Thiema

Tomáš Berdych narazí v osmifinále na mladého Rakušana Dominika Thiema | Zdroj: Reuters

Rodák z chorvatského Splitu je typem šoumena, ale kvůli vtipům si Marin Čilić někdejšího wimbledonského šampiona určitě nenajímal.

Se svými 193 centimetry je na tom trenér dost podobně jako jeho svěřenec a tak také dobře ví, jak se dá takové výšky využít. Třeba k lepšímu podání, hodnotí změnu Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych a jeho soupeř Marin Čilić před vzájemným soubojem na tenisovém US Open

„Zlepšil ho, to je bez debat. Byl tam prostor na to, aby něco změnil. Přišlo mi, že na to, jaký má fyzické proporce, absolutně toho nevyužíval. Goran Ivanišević to v tom viděl, na to, co odehrál, by bylo špatně, kdyby to neviděl, takže mu řekl, že takhle to asi nepůjde,“ říká Tomáš Berdych.

Český daviscupový reprezentant to může dobře posoudit. Ještě na začátku roku Marina Čiliće poměrně snadno porazil, ale teď ve Wimbledonu, v zatím posledním vzájemném utkání, narazil na trochu jiného soupeře.

Berdych si podruhé v kariéře zahraje na tenisovém US Open čtvrtfinále

Číst článek

„Myslím, že to není nový styl, ale jen trochu odlišný. Základ je, že jsem zlepšil servis. To mi pak dává mnohem víc šancí být v zápase agresivnější, když soupeř podání vrátí. Mohu hrát na větší riziko a své servírovací gamy mohu vyhrávat pohodlněji. Takže pak mohu soupeře dostávat pod větší tlak, když jsem na returnu,“ přiznává Marin Čilić.

Tomáši Berdychovi to dokázal právě ve zmíněném třetím kole Wimbledonu. Českému tenistovi tehdy ten zápas v All England Clubu přesunutý na jiný dvorec a dohrávaný za velké tmy vůbec nesedl, a tak těď věří, že se ve čtvrtfinále US Open leccos změní.

„Je toho spousta. Povrch, podmínky, kde se to bude hrát… Bude toho fakt hodně,“ myslí si Berdych.

Musím jít brzo spát, smála se na US Open po vyhráném čtvrtfinále 43letá Japonka

Číst článek

A jiný by měl být i výsledek, přeje si pochopitelně Tomáš Berdych, který to má zatím s Chorvatem Marinem Čilićem 5:3 na zápasy, včetně toho méně povedeného wimbledonského.

„Ano, hráli jsme spolu ve Wimbledonu. Není to tak dlouho. Tomáš je nebezpečný hráč, hraje celou sezonu bez výkyvů. Je to soupeř, který vás vždycky donutí předvést to nejlepší, když ho máte porazit. Bude to zajímavé, ale pro mě je dobré, že vím, že není neporazitelný. Pro nás oba je to dobrá příležitost.“

Utkání Tomáše Berdycha a Marina Čiliće začne ve Flushing Meadows nejdříve v 19.30.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme