Semifinále Davis Cupu rozehraje Berdych s Gasquetem, pak nastoupí Rosol

Soubojem Tomáše Berdycha s Francouzem Richardem Gasquetem odstartuje semifinále tenisového Davisova poháru. Ve druhém duelu na antuce centrkurtu v Roland Garros nastoupí Lukáš Rosol, který dostal přednost před Radkem Štěpánkem, proti Jo-Wilfriedovi Tsongovi. O pořadí zápasů rozhodl los v Paříži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým před semifinále Davis Cupu ve Francii: zleva Jiří Veselý, Lukáš Rosol, kapitán Jaroslav Navrátil, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych

Český daviscupový tým před semifinále Davis Cupu ve Francii: zleva Jiří Veselý, Lukáš Rosol, kapitán Jaroslav Navrátil, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Berdych má s Gasquetem negativní bilanci, když z osmi vzájemných zápasů odešel pětkrát poražen. V minulém roce na sebe narazili dvakrát a každý tenista si připsal jedno vítězství.

Berdych věří, že už se stihl po příletu z US Open aklimatizovat a brzký začátek utkání něj nebude problém.

„Vždy se musím snažit přípravné dny zařadit do denního rytmu, kdy ho zápas může čekat. Snažil jsem se tréninky využít, co to šlo. Trénoval jsem spíš ráno, abych si na rytmus zvykl. Hrací čas není zas tak drastický,“ řekla česká týmová jednička.

Kapitán Jaroslav Navrátil chtěl rozložit síly, takže Štěpánek po dlouhé době zažije situaci, že začne daviscupové utkání až deblovým zápasem. Pětatřicetiletý tenista to ale nevidí jako zásadní problém.

„Situace je taková, jaká je, budu připravený stejně jako vždycky. Samozřejmě hráč má lepší pocit, když už má zápas za sebou,“ nechal se slyšet Štěpánek.

Rosol je prý dobře připravený

Dvojkou se tedy stal Rosol, který se na zápas s domácí jedničkou těší. Tsonga je velkým favoritem.

„Jsem rád, že hraju proti favoritovi, lidé ode mě nebudou moc očekávat. Na druhou stranu se dá porazit kdokoliv, můžu hrát uvolněně. Cítím šanci na dobrý výsledek, jsem za šanci moc rád. Jsem dobře připravený, věřím, že předvedu dobrý tenis,“ doufá Rosol, který v létě vyhrál turnaj ATP ve Winston-Salemu a na antuce ve Stuttgartu prošel do finále.

Češi, kteří vyhráli již jedenáctkrát za sebou a usilují o třetí titul v řadě, se s Francií střetnou popatnácté. Bilance je prozatím vyrovnaná 7:7, naposledy v roce 2009 byl v prvním kole úspěšnější Berdych se Štěpánkem.

Los semifinále Davisova poháru Francie - ČR (antuka, Rolannd Garros):
Pátek (10:30): Gasquet (21.) - Berdych (6.), Tsonga (12.) - Rosol (27.),
Sobota (14:00): Benneteau, Monfils - Štěpánek, Veselý.
Neděle (10:30): Tsonga - Berdych, Gasquet - Rosol.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme