Ve finále Turnaje mistryň se utkají Serena Williamsová a Simona Halepová

Dva zcela rozdílné semifinálové duely zažil Turnaj mistryň v Singapuru. Zatímco Serena Williamsová udolala Caroline Wozniackou až v tie-breaku třetí sady, Simona Halepová vyřadila Agnieszku Radwaňskou jednoznačně za 68 minut. První a čtvrtá hráčka světového žebříčku se zítra utkají o poslední velký individuální titul v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Wiliamsová porazila Caroline Wozniackou. V Turnaji mistryň postoupila do finále

Serena Wiliamsová porazila Caroline Wozniackou. V Turnaji mistryň postoupila do finále | Zdroj: Reuters

První sadu úvodního semifinále lépe zvládla vítězka Bílé skupiny Caroline Wozniacká, která využila dva ze tří brejkbolů při podání Williamsové a zvítězila 6:2. Druhému setu ale vládla Američanka, která díky vítězství 6:2 srovnala.

Rozhodující třetí set dospěl až do tie-breaku, ve kterých je Williamsová v této sezoně neporazitelná. Vyhrála už osmou zkrácenou hru v probíhajícím roce a po dvou hodinách a třinácti minutách zvítězila 2:6, 6:3 a 7:6.

Ve finále se Serena Williamsová znovu utká se Simonou Halepovou z Rumunska, proti které v základní skupině uhrála pouze dva gemy. Světová čtyřka Halepová si lehce poradila s Agniezskou Radwaňskou a za 68 minut ji porazila dvakrát 6:2.

Halepová může na Turnaji mistryň získat první vítězství, pokud zvítězí Serena Williamsová, stane se tak už popáté. Američanka by tak vyrovnala německou legendu Steffi Graffovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 2:6, 6:3, 7:6 (8:6).
12:00 A. Radwaňská (6-Pol.) - Halepová (2-Rum.).

Česká tenistka Květa Peschkeová do finále čtyřhry nepostoupila. Se Slovinkou Srebotnikovou podlehly indicko-zimbabwskému páru Mirzaová – Blacková 1:2 na sety. Ve třetí sadě, kterou je super tiebreak přitom vedli 9:7, ale nakonec prohráli 9:11.

Čtyřhra - semifinále:
Blacková, Mirzaová (3-Zimb./Indie) - Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.) 4:6, 7:5, 11:9, Su-Wei Hsieh, Pcheng Šuaj (2-Tchaj-wan/Čína) - Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) 6:1, 6:4,

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme