Serena Williamsová překvapení nedovolila, pošesté ovládla Wimbledon

Američanka Serena Williamsová slaví už svůj šestý triumf ve Wimbledonu. Ve finále si poradila se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou dvakrát 6:4 a vyhrála i třetí grandslamový turnaj sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová si domů odveze již šestou trofej pro vítězku Wimledonu

Serena Williamsová si domů odveze již šestou trofej pro vítězku Wimledonu | Zdroj: ČTK

Hned v první hře darovala zkušená Američanka třemi dvojchybami své vyzyvatelce Garbiňe Muguruzaové podání a Španělka brejk držela do stavu 4:3, pak ale o výhodu přišla a v závěru setu sama dvojchybou připustila úspěšný setbol soupeřky.

Druhý set byl dlouho jednoznačnou záležitostí Sereny Williamsové, která novicku v grandslamovém finále vůbec nepouštěla ke hře na síti a o ovládla razantní výměny od základní čáry.

Za stavu 1:5 se ale Španělka vzchopila a dotáhla se na 4:5. Pak ale nabídla Williamsové 3 mečboly při vlastním servisu a Američanka po 82 minutách proměnila hned ten první ve výsledek 6:4 a 6:4.

Vítězná Američanka přezvala trofej pro vítězku ženského turnaje ve Wimbledonu již pošesté v kariéře. Jde o její 21. triumf v grandslamovém singlu, v historických tabulkách se tak přiblížila Steffi Grafové, která má o jeden víc, a Margaret Courtové, která na grandslamech dominovala čtyřiadvacetkrát.

V součtu loňským vítězstvím na US Open vyhrála Serena Williamsová poslední čtyři hlavní turnaje a podruhé v kariéře završila tzv. nekalendářní Grand Slam. Toho kalendářního může dosáhnout na letošním US Open na začátku září.

Prémie pro vítězku Wimbledonu činí 1,88 milionu liber a 2000 bodů do světového žebříčku. Tomu Serena Williamsová neohroženě vládne a v novém vydání bude mít více než dvojnásobek bodů oproti druhé Marii Šarapovové.

Poražená finalistka Garbiňe Muguruzaová se poprvé v kariéře posune do první světové desítky, konkrétně na 9. místo. Loňská vítězka Petra Kvitová klesne ze druhé na pátou pozici.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 milionu liber):
Muži:
Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - J. Murray, Peers (13-Brit./Austr.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (20-Šp.) 6:4, 6:4.

Čtyřha - Finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Sui/Ind) - Makarovová, Vesninová (2. Rus) 7:5, 7:6, 7:5.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Žuková (Rus.) - Blinkovová (12-Rus.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Galfiová, Stollarová (3-Maď.) - Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) 7:6 (7:2), 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme