Serena Williamsová utrpěla nejhorší porážku za posledních 16 let

Na Turnaji mistryň obhajuje loňský titul, dnešní zápas se jí ale vůbec nepovedl. Američanka Serena Williamsová, nejlepší tenistka světa, v Singapuru uhrála v duelu s Rumunkou Simonou Halepovou pouhé dvě hry, což se jí před tím stalo v profesionální kariéře jenom jednou v roce 1998.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williams uhrála proti Simoně Halepové pouhé dvě hry

Serena Williams uhrála proti Simoně Halepové pouhé dvě hry | Zdroj: Reuters

„Forhend byl mimo, asi už předčasně odešel na dovolenou. Můj servis by byl nejlepší tak v desáté a nižší divizi juniorů. Bylo to opravdu trapné. To myslím vystihuje způsob, jak jsem hrála. Ano, velmi trapné,“ kroutila hlavou nad svým výkonem Američanka Serena Williamsová.

Pouhé dvě hry zápase uhrála dnešní světová jednička naposledy ve čtvrtfinále turnaje v Oklahomě v roce 1998. Jihoafričanka Joannette Krugerová tehdy mladou Serenu Williamsovou porazila dvakrát 6:1. Její dnešní přemožitelka Rumunka Halepová hrála výtečně, nejlepší zápas kariéry, jak po utkání přímo na kurtu přiznala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Překvapivě jednoznačný zápas a drtivou porážku Sereny Williamsové viděl reportér ČRo Jaroslav Plašil

Ve dvou setech prohrála Serena Williamsová na Turnaji mistryň teprve podruhé v kariéře, zatímco v roce 2002 podlehla Belgičance Kim Clijstersové ve finále, teď Rumunce Simoně Halepové ve skupině, což jí ještě nesebralo možnost v Singapuru obhájit loňský titul z Istanbulu.

„Je to divné. Mám pocit, že jakmile jednou prohrajete, měli byste na akci skončit. Ale tady ta možnost je, takže uvidíme, co se stane. Tento formát je zábavný, protože můžete prohrát a stejně nakonec zvítězit,“ snaží se na věc dívat pozitivně Serena Williamsová.

Na tenisovém Turnaji mistryň jasně zvítězily Halepová a Ivanovičová

Číst článek

S podobnou situací teď bojuje v dějišti Turnaje mistryň také Petra Kvitová, která má před sebou duel s Ruskou Marií Šarapovovou. Na rozdíl od Američanky ještě v Singapuru nevyhrála, ale také ona se vyrovnává s nepovedeným utkáním, ve kterém byla velkou favoritkou.

„Je to pár hodin, takže už je to lepší. Nemohla jsem usnout, což je po večerním zápase klasické. Musím zkonsolidovat síly, protože turnaj je otevřený. Kdokoli může porazit kohokoli. Zítra musím sjednotit vše, co můžu, a jít do ní,“ říká Petra Kvitová, která dnes měla volný den.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme