Sestry Plíškovy slaví 25. narozeniny. Karolína atakuje post světové jedničky, žebříčkem stoupá i Kristýna

Kristýna i Karolína Plíškovy rády rybařily, ale ještě radši než prutem švihaly raketou do míčků. I proto teď patří ke světové špičce a jsou nejúspěšnějšími tenisovými sestrami hned po Američankách Williamsových. Začínaly společně v rodných Lounech a nedalekém Litvínově, teď pokračují mezi profesionálkami na ženském okruhu WTA a mají také důvod ke společné oslavě. Známým dvojčatům je totiž právě 25 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková zopakovala svůj loňský výsledek v Indian Wells, když vypadla v semifinále

Česká tenistka Karolína Plíšková zopakovala svůj loňský výsledek v Indian Wells, když vypadla v semifinále | Zdroj: ČTK

„Říkali jsme jim ze srandy, že jsou to malí vojáci. Byly talentované, takže se údery učily celkem rychle, ale také byly na svůj věk hrozně disciplinované," vzpomínala před časem ve vysílání Radiožurnálu Zuzana Rolenčíková, trenérka, která dávala dvojčatům tenisové základy.

I díky nim pak mohly svou hru postavenou na výtečném servisu rozvíjet a stát se vítězkami grandslamové juniorky v roce 2010. Kristýně se to povedlo ve Wimbledonu, Karolíně o pár měsíců dřív v Melbourne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvojčata Plíškovy slaví 25. narozeniny. Už jako malé děti měly disciplínu, říká o nich jejich bývalá trenérka

„Tím, že jsem to vyhrála, tak si asi dost lidí řekne, že budu muset hrát dobře i mezi ženami. Tak to sice není, ale pokusím se o to,“ říkala na začátku roku 2010 Karolína Plíšková, která se do světové špičky mezi dospělými ženami prodrala dřív než Kristýna.

Sestry pak dost často jezdily na jiné turnaje a už na sebe nebyly napojeny tak jako v minulosti, kdy si vzájemně fandily a stále psaly.

„Z mého pohledu je jen otázkou času, než Tynda přiletí za ní,“ předpovídala Zuzana Rolenčíková před dvěma lety a čas jí dává za pravdu. Zatímco tehdy byl mezi sestrami rozdíl stovky míst na žebříčku, teď už je to jen poloviční vzdálenost.

Karolína je mezi nejlepšími, sní o grandslamovém titulu i o světové jedničce, ke které nemá daleko. Kristýna zatím sní o tom, že konečně začne porážet i top hráčky, když už byla několikrát hodně blízko.

„Myslím, že to jednoho dne dopadne. Nevím tedy kdy, ale hlava může být pořád lepší. Problémy s tím má každý. Je třeba pilovat i hru – servis, ale i kondici, říká Kristýna.

Sestry Plíškovy už ale nějakou dobu zase díky žebříčku mohou navštěvovat stejné nebo podobné akce, a tak i narozeniny mohou oslavit spolu, protože je obě čeká turnaj v Miami na Floridě.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme