Síla je na jejich straně, řekl Navrátil o Francouzích. Berdych o svém startu jasno nemá

Tomáš Berdych sice v prvním kole tenisového Davis Cupu proti Německu svou druhou dvouhru kvůli zranění skrečoval, přesto se čeští reprezentanti mohou díky Lukáši Rosolovi těšit na další kolo. V něm narazí v červenci na domácí půdě na Francii. Zatímco kapitán Jaroslav Navrátil věří, že jeho tým opět bude v nejsilnějším možném složení, Berdych zatím nic slibovat nechce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Někdo má to štěstí a zažije typ zápasu, který tým může poslat k vysněnému cíli. Ale ne každý tuto pozici ustojí.

Lukáš Rosol už ani moc nepočítal s možností, že by si ještě v německém Hannoveru zahrál. Věřil ve výhru Tomáše Berdycha, ale svalové zranění českého lídra všechno změnilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle kapitána daviscupového týmu Jaroslava Navrátila je síla na straně Francouzů. Proto chce v červenci počítat i s Tomášem Berdychem

„Nenapadlo mě to, že bych nastoupil. Ale jak jsem pak viděl, že se Tomáš zranil, říkal jsem si ,Hm, tak asi jdu do šatny, dám si nohy nahoru a zkusím se naladit na zápas‘,“ přiznal Rosol, který svou výhrou v rozhodujícím zápase poslal český tým do červencového čtvrtfinále.

Už teď je jasné, že týden po Wimbledonu dorazí do Česka Francouzi, velcí favorité soutěže. Předloňští finalisté Davisova poháru by mohli aktuálně poskládat kompletní tým jenom z hráčů nejlepší světové dvacítky. Jo-Wilfrieda Tsongu a Richarda Gasqueta dokonce mají v top 10.

„Síla je na jejich straně. Mají čtyři vyrovnané hráče,“ připomněl kapitán Jaroslav Navrátil, který věří, že v létě také postaví dostatečně silný tým. I s Berdychem.

„Období po Wimbledonu je z mé stránky dobrý termín. Tomáš má nějakou bilanci, i když každý říká, že na bilance nechce jet. To samé říká i Jaromír Jágr, ale pořád postupuje a mety neustále láme. Myslím, že Tomáš má před sebou také nějakou metu, což by ho mohlo v Davis Cupu udržet,“ narazil Navrátil na rekordních 60 vítězných zápasů Jana Kodeše v Davis Cupu a možnou Berdychovou touhu legendu ještě překonat.

Davis Cup: Rosol zdolal Zvereva a vybojoval pro Česko postup do čtvrtfinále

Číst článek

Nejlepší český hráč současnosti se zatím ke své budoucnosti v týmu jednoznačně nevyjádřil. A ani nechce.

„Myslím si, že je to prostě na tom, jak sám uznám za vhodné, jak se to bude vyvíjet. Já bych z toho vědu nedělal,“ řekl Berdych. A tak je možné, že i jeho fanoušci v půlce července, ať už v Třinci nebo v jiném pořadatelském městě, při daviscupovém duelu s Francií uvidí.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme