Siniaková je v Birminghamu ve čtvrtfinále, Plíšková zvládla 2 zápasy

Devatenáctiletá tenistka Kateřina Siniaková porazila na trávě v Birminghamu 6:4, 6:0 Američanku Christinu McHaleovou a postoupila do čtvrtfinále. Mezi osmičkou nejlepších je i Karolína Plíšková, která během jednoho dne zvládla dva zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková prošla v Birminghamu mezi osmičku nejlepších hráček

Kateřina Siniaková prošla v Birminghamu mezi osmičku nejlepších hráček | Zdroj: Reuters

Siniaková až dosud nevyhrála na WTA Tour na trávě ani jeden zápas, v Birminghamu už má ale na kontě tři vítězství.

Poté, co si v předchozím kole připsala díky triumfu nad Němkou Andreou Petkovicovou první výhru nad hráčkou ze světové dvacítky, dnes zdolala za 70 minut McHaleovou.

Teprve svůj zahajovací duel na turnaji dnes dokončila Plíšková, jež měla v prvním kole volno. Její duel s Kontaovou byl kvůli dešti ve středu několikrát přerušen a za stavu 3:6, 6:3 a 4:3 pokračoval dnes.

Česká favoritka v dohrávce udržela brejk, vyhrála oba gamy při svém servisu a po výsledku 6:4 postoupila. O účast ve čtvrtfinále se o několik hodin později utkala s Kazaškou Zarinou Dijasovou, kterou porazila dvakrát 6:2.

S turnajem se naopak rozloučila Klára Koukalová po prohře s favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou, a Barbora Strýcová, která nestačila na Francouzku Mladenovicovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Birminghamu:

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Kontaová (Brit.) 3:6, 6:3, 6:4, Siniaková (ČR) - McHaleová (USA) 6:4, 6:0

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme