Siniaková je v Šen-čenu v semifinále, Karolína Plíšková postoupila v Brisbane

Karolína Plíšková postoupila do semifinále turnaje v Brisbane, když poprvé v kariéře porazila Robertu Vinciovou. Kateřina Siniaková postoupila do semifinále turnaje v Šen-čenu. Ve čtvrtfinále si poradila s hráčkou z kvalifikace Ninou Stojanovičovou ze Srbska 6:3, 6:4 a v duelu o finále ji čeká třetí nasazená Johanna Kontaová. Britka v prvním dnešním utkání vyřadila Kristýnu Plíškovou, kterou porazila 6:4, 6:7 a 6:3. V Aucklandu vypadla i Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kateřina Siniaková

Česká tenistka Kateřina Siniaková | Foto: Vojtěch Man

Karolína Plíšková oba dosavadní zápasy s Robertou Vinciovou prohrála. Zpočátku se jí nedařilo ani v Brisbane a první set prohrála 3:6. Jenže ve druhé sadě italskou soupeřku dvakrát brejkla a vyrovnala. Do třetí sady vstoupila opět lépe Italka, když rychle vedla 2:0, jenže Češka kontrovala šesti vyhranými gemy v řadě a výhrou 3:6 a dvakrát 6:2.

Dvacetiletá Siniaková je v semifinále dvouhry na turnaji WTA poprvé od loňského září, kdy nakonec v Tokiu prohrála až ve finále.

V utkání se Stojanovičovou šla 52. hráčka světa rychle do vedení a první set bez problémů ovládla. Stejně stará Srbka si pak nechala mezi sety ošetřit levý stehenní sval, ale českou tenistku delší pauza z tempa nevyvedla. Znovu získala výhodu brejku a za stavu 5:3 a 40:0 měla při podání soupeřky první tři mečboly, které ještě nevyužila. V další hře udělala při čtvrtém mečbolu dvojchybu, ale pátý už proměnila.

Hradecká a Pavlásek se s Hopman Cupem rozloučili porážkou, v rozhodující čtyřhře nestačili na Španěly

Číst článek

„Na konci bylo těžké zápas dokončit, ale jsem ráda, že se mi to povedlo," řekla Siniaková na kurtu. „Mám radost z postupu do semifinále. Povedla se mi příprava před sezonou a doufám, že i v semifinále předvedu dobrý tenis," řekla přemožitelka světové čtyřky Rumunky Simony Halepové z druhého kola.

Kristýna Plíšková nedokázala vzít Kontaové servis. Šedesátá hráčka světa si vypracovala tři brejkboly, dva na začátku třetí sady a jeden na jejím konci, ale ani jednou neuspěla. Sama přišla o podání třikrát.

Plíšková si pomohla patnácti esy a zápas do rozhodující sady posunula po čtvrthodinovém tie-breaku, který vybojovala poměrem 13:11. Odvrátila ještě čtyři mečboly, při pátém poslala return z forhendu do sítě.

Barbora Strýcová skončila na turnaji v novozélandském Aucklandu ve čtvrtfinále. Čtvrtá nasazená s Američankou Lauren Davisovou prohrála po setech 1:6 a 6:7.

Ve stejné fázi turnaje vypadla Strýcová i ve čtyřhře, kterou hrála s Lucií Šafářovou, s níž v srpnu v Riu získala olympijský bronz. Nasazené jedničky k utkání proti krajance Renatě Voráčové a Nizozemce Demi Schuursové nenastoupily.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Brisbane
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Vinciová (8-It.) 3:6, 6:2, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:

Kontaová (3-Brit.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 6:7 (11:13), 6:3, Siniaková (ČR) - Stojanovičová (Srb.) 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:

Davisová (USA) - Strýcová (4-ČR) 6:1, 7:6 (7:4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme