Siniaková má první titul z okruhu WTA ve dvouhře. Hlaváčková slaví vítězství ve čtyřhře

Česká tenistka Kateřina Siniaková zvládla své první finále dvouhry na turnaji WTA. Dvaapadesátá hráčka žebříčku porazila v Šen-čenu Američanku Alison Riskeovou 6:3 a 6:4. A i ve čtyřhře triumfovala česká zástupkyně. Andrea Hlaváčková spolu s Číňankou Šuaj Pchengovou si poradily s ukrajinsko-rumunským párem Savčuková-Olaruová 6:1 a 7:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková (ilustrační foto)

Kateřina Siniaková (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Díky vítězství na turnaji si Kateřina Siniaková polepší ve světovém žebříčku a dostane se mezi čtyřicet nejlepších tenistek. Vylepší si tak dosavadní maximum, kterým bylo doposud devětačtyřicáté místo. Triumf ji také zajistil 163 260 dolarů, což je v přepočtu přes čtyři miliony korun.

Siniakové se na turnaji v Šen-čenu dařilo. Už ve druhém kole vyřadila čtvrtou hráčku světového žebříčku Rumunku Simonu Halepovou a v semifinále zdolala světovou desítku Johannu Kontaovou z Velké Británie.

„Je to skvělý start do sezony a doufám, že se ještě budu zlepšovat. Jsem nadšená, že jsem zvítězila, i když jsem nehrála nejlépe. Ale byl to těžký zápas a skvělý týden,“ řekla na kurtu Siniaková.

Český úspěch i ve čtyřhře

Česko-čínská dvojice Andrea Hlaváčková s Šuaj Pchengová vyhrála na turnaji v Šen-čenu finále čtyřhry. Se soupeřkami Ukrajinkou Olgou Savčukovou a Rumunkou Ralucou-Ioanou Olaruovou si poradily 6:1 a 7:5. Hlaváčková tak získala svůj jubilejní dvacátý deblový titul.

Češka Renata Voráčová spolu s Nizozemkou Demi Schuursovou neuspěly na turnaji v Aucklandu ve finále čtyřhry. Prohrály 2:6,2:6 s nizozemsko-švédským párem Kiki Bertensová - Johanna Larssonová. Třiatřicetiletá Voráčová usilovala o jubilejní desáté turnajové prvenství.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Siniaková (ČR) - Riskeová (8-USA) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (2-ČR/Čína) - Olaruová, Savčuková (3-Rum./Ukr.) 6:1, 7:5.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme