Siniaková si v Tokiu zahraje o první titul, v semifinále hladce porazila Číňanku Čang Šuaj

Tenistka Kateřina Siniaková dotáhla své úspěšné tažení turnajem v Tokiu až do finále. Po vítězství nad šestou nasazenou Číňankou Čang Šuaj 6:3, 6:0 si zahraje o první titul v kariéře. Její soupeřkou v neděli bude Američanka Christina McHaleová, která ve třech setech porazila Slovenku Janu Čepelovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kateřina Siniaková postoupila do finále podruhé v kariéře

Česká tenistka Kateřina Siniaková postoupila do finále podruhé v kariéře | Zdroj: Reuters

Dvacetiletá Siniaková, které patří 65. místo ve světovém žebříčku, je ve finále turnaje WTA podruhé. V červenci na antuce ve švédském Bastadu nestačila na Němku Lauru Siegemundovou.

V Tokiu svedla rodačka z Hradce Králové v druhém kole napínavou tříhodinovou bitvu s Američankou Louisou Chiricovou, další dva zápasy ale zvládla s přehledem. Jinou Američanku Alison Riskeovou ve čtvrtfinále porazila za 67 minut a její utkání s Čang Šuaj bylo stejně rychlé.

První set zápasu s čínskou tenistkou byl festivalem ztracených podání. Čang Šuaj, která je v žebříčku na 49. místě, si prohrála všechny čtyři servisy. Siniakové vzala podání třikrát, ale dvakrát si ho česká hráčka udržela, což rozhodlo.

Druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí. Siniaková v ní mířila hladce k postupu, zadrhla se až v šestém gamu. V něm se jí nepovedlo proměnit úvodní tři mečboly, pak dokonce čelila prvnímu brejkbolu v setu, ale nakonec využila pátou příležitost k ukončení zápasu.

S 53. hráčkou světa McHaleovou se Siniaková střetne potřetí. Loni ji na trávě v Birminghamu zdolala ve dvou setech a dokonce jí nadělila „kanára“, letos na stejném turnaji americké tenistce podlehla ve třech setech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme