Skončila jízda, která u nás neměla obdoby, rekapituluje Štěpánek

Sen o třetím vítězství v Davisově poháru v řadě končí. Čeští tenisté po pátečních dvouhrách nezvládli ani dramatickou čtyřhru a s domácími Francouzi prohrávají v semifinále už 0:3 na zápasy. Smutek z letošního vyřazení ale nepřebijí vzpomínky na úspěšné předešlé ročníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ke konci čtvrté sady už Radek Štěpánek tušil, že zlatá jízda českého týmu končí

Ke konci čtvrté sady už Radek Štěpánek tušil, že zlatá jízda českého týmu končí | Zdroj: ČTK

Pro konec zlaté éry si jen těžko mohli představit důstojnější kulisu, cestu za třetím daviscupovým titulem v řadě ukončili českým tenistům domácí Francouzi na centrálním dvorci Phillipa Chatriera v areálu Rolanda Garrose.

„Nikdo nechce prohrát, ale je to výjimečné místo,“ říká Radek Štěpánek. Pětatřicetiletého bojovníka v zápase limitovalo zranění zad, ale nejen proto český tým ve Francii prohrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlaté tažení českých tenistů ukončila silná Francie

Domácí hráče zastihl víkend v lepší formě a postup je naprosto zasloužený. Na tom se shodli všichni poražení, pro které tím končí jedno speciální období.

„Skončila jízda, která u nás neměla obdoby, dlouho se asi zase konat nebude. Zklamání jsme, ale můžeme být hrdí na to, co jsme dokázali,“ vyzdvihuje úspěšnou jízdu Radek Štěpánek.

„První vítězství z Prahy se nedá ničím přebít. To je zážitek, na který se hned tak nezapomene. Stejně jako rok na to. V paměti mám uložených spoustu věcí,“ vzpomíná Tomáš Berdych na uplynulých sedm daviscupových ročníků.

Davis Cup: Čeští tenisté titul neobhájí, ve Francii po čtyřhře prohrávají 0:3

Číst článek

České tažení odstartovalo úspěšná baráž se Švýcary Rogerem Federerem a Stanislasem Wawrinkou. A stejný zápas mohl v případě postupu do finále čekat i na konci výjimečného období, ale nestalo se.

„Nedá se nic dělat, soupeř byl hodně těžký. Kluci asi nebyli v takové pohodě, v jaké by potřebovali být. Ale klobouk dolů před nimi, co dokázali. Bude to asi trvat, než se něco podobného bude opakovat,“ vypráví fanoušek z Dačic.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme