Smitková si před debutem ve Fed Cupu odbyla nováčkovské povinnosti. Nervozitu neskrývá

České tenistky dnes rozehrají fedcupové utkání v Kanadě. Úvodní den čtvrtfinále zasáhnou do programu postupně hned dvě nové hráčky reprezentačního týmu Karolína Plíšková a Tereza Smitková. Něco takového ještě dlouholetý kapitán Petr Pála nezažil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým v Kanadě (zleva) Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Denisa Allertová a Tereza Smitková

Český fedcupový tým v Kanadě (zleva) Karolína Plíšková, Lucie Hradecká, Denisa Allertová a Tereza Smitková | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Je to asi nejen česká, ale dost možná také světová rarita. Aby si v jeden den odbyly obě singlistky fedcupovou premiéru, to se nestává zase tak často.

Ale podle kapitána to v žádném případě neznamená, že by tím Kanaďanky oslabené o jedinou špičkovou hráčku Eugenií Bouchardovou podceňovali. Naopak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Tereza Smitková si cení toho, že jí dal kapitán Petr Pála šanci hned první hrací den v Kanadě

Karolína Plíšková byla jasnou jedničkou současného výběru, a když se Tereze Smitkové dobře hojil puchýř na pravé ruce, dostala i kvůli žebříčkovému umístění přednost před zkušenou Lucií Hradeckou i před další novou tváří reprezentace Denisou Allertovou.

„Tereza je dobrá hráčka, v žebříčku dvouhry je šedesátá. Proto jsem se rozhodl začít s ní, věřím, že to bude dobrá volba,“ doufá Pála.

Karolína Plíšková už byla v širší nominaci pro loňský finálový duel s Německem, a i když se nakonec do čtyřčlenné zápasové sestavy nevešla, některé nováčkovské povinnosti už si odbyla. Třeba proslov na oficiální společné večeři týmů den před losem.

Na Kanadu by měl stačit průměrný výkon, tuší Plíšková před Fed Cupem

Číst článek

„Já jsem si odbyla v Praze, bylo to dost hrozné, proto jsem je litovala. Ale zvládli to dobře,“ pochválila Plíšková obě nové reprezentantky Allertovou i překvapenou Smitkovou.

„Ušili na nás boudu. Neřekli nám totiž, že budeme muset jako nováčci pronést nějaký proslov. Ale s Denčou (Denisou Allertovou) jsme to nějak zvládli. Zpívat jsme naštěstí nemuseli,“ dodala Smitková, která byla překvapená hned dvojnásobně.

Nominace Smitkovou lehce překvapila

Záhy se totiž od kapitána dozvěděla, že půjde na kurt hned první hrací den. „Musím říct, že mě trochu překvapil. V trénincích to nebylo úplně ono, proto jsem rád, že mi dal důvěru,“ říkala dvacetiletá hráčka, podle které by nebylo dobře, kdyby před svým prvním startem ve Fed Cupu nebyla nervózní.

„Nějaké nervozita je i zdravá. Bude asi vyšší než obvykle, ale snad jsem připravená a zvládnu to,“ podotkla Smitková.

Proti Kanadě nastoupí vedle Plíškové i Smitková. Jsem ráda za šanci, cenní si příležitosti

Číst článek

Dost možná, že projev na slavnostní večeři představoval větší nápor na nervovou soustavu, a že na kurtu už by mohla být rodačka z Hradce Králové klidnější. Ideálně za vedení 1:0, kdyby si Karolína Plíšková rovněž při svém fedcupovém debutu poradila v zahajovacím duelu víkendu s domácí Abandovou.

„Bylo by to fajn. Věřím tomu, že Kája vyhraje, ale nejde nastoupit s tím, že je to úplně jasné. To v žádném případě,“ odmítá podcenění kapitán Petr Pála.

Utkání Karolíny Plíškové a domácí Francoise Abandaové začne v 19 hodin, poté nastoupí ke svému zápasu Tereza Smitková proti Gabriele Dabrowské.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme