Snažím se nezbláznit radostí, říká Šafářová. Míří do elitní světové desítky

Tenistka Lucie Šafářová postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále Roland Garros. Světovou dvojku a obhájkyni titulu grandslamu z Paříže Rusku Marii Šarapovovou porazila ve dvou setech 7:6 a 6:4 po jednom ze svých nejlepších výkonů v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová si poradila s favorizovanou Ruskou Marií Šarapovovou ve dvou setech

Lucie Šafářová si poradila s favorizovanou Ruskou Marií Šarapovovou ve dvou setech | Zdroj: ČTK

Šafářová si svou zřejmě největší sportovní výhru ani nemohla pořádně vychutnat. Na kurtu se sice radovala pořádně, jenže sotva centrální dvorec opustila, už se musela připravovat na zápas v ženském deblu, který ji jen pár hodin po singlovém vítězství čekal.

Takže se s koučem i s reportéry jenom krátce pozdravila, s tím, že se všichni uvidí později.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy Lucie Šafářové i poražené Rusky Marii Šarapovové zaznamenal reportér Jaroslav Plašil

Kanadský trenér české tenistky Rob Steckley se tou dobou zrovna chystal k obědu a vychutnávat si tak mohl zatím nejlepší výsledek své svěřenkyně.

Šafářová už v minulosti věděla, jak na Rusku Marii Šarapovovou hrát, ale až dnes ji po pěti letech dokázala porazit. Úspěšně ukončila těsný zápas, i když ji v závěru mohly shodit některé promarněné šance, navíc na centrálním kurtu, ve významném duelu 4. kola.

I proto trenér Steckley souhlasí s tím, že šlo o zatím nejcennější vítězství české tenistky v individuální kariéře.

Šafářová vyřadila na French Open Šarapovovou a je ve čtvrtfinále, Kvitová končí

Číst článek

Že brněnská rodačka předvedla úžasný výkon, ocenila také poražená Šarapovová. Rusku v posledních dnech trápilo nachlazení, na kurtu občas pokašlávala, ale na případné zdravotní problémy se po zápase nevymlouvala.

Připravená prý byla dobře, jen na svou soupeřku tentokrát neměla.

„Hrála opravdu na vysoké úrovni, agresivně a udělala víc důležitých bodů. Kdybych vyhrála první set, tak bychom se možná bavili o jiném výsledku. Ve druhém setu se mi povedlo srovnat 0:3 na 3:3 a myslela si, že jsem se vrátila do zápasu, ale nezvládla jsem to,“ řekla ruská hráčka.


Podle Šafářové bylo důležité, aby zůstala pozitivní. „Maria je známá tím, že je za každého stavu schopna utkání otočit a stalo se mi to i v minulosti. I když mi nevyšel první mečbol, tak jsem si opakovala: Jdu si pro to,“ prozradila česká fedcupová reprezentantka.

„Nejvíc si vážím toho, že jsem lépe zvládla klíčové momenty. To se v minulosti nestalo,“ radovala se Šafářová, která se pravděpodobně bez ohledu na výsledek svého dalšího zápasu dostane po turnaji do nejlepší světové desítky.

Na to teď ale nemyslí, už v úterý si se Španělkou Muguruzaovou zahraje o postup do semifinále. „Snažím se z toho nezbláznit radostí. Byla bych ráda, kdyby to tady ještě nekončilo,“ dodala Šafářová.

Lucie Šafářová má důvod k úsměvu, právě porazila Marii Šarapovovou | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme