Souboj deblových spoluhráček vyhrála v Charlestonu Šafářová

Tenistka Lucie Šafářová vyřadila ve druhém kole na antukovém turnaji v Charlestonu svou parťačku ze čtyřhry Bethanii Mattekovou-Sandsovou. Nasazená patnáctá hráčka zvítězila nad Američankou ve dvou setech dvakrát 6:3 a připsala čtvrtou výhru z pěti vzájemných utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (ilustrační foto)

Lucie Šafářová (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Američanka nezačala utkání dobře a ztratila hned první servis, a to po dlouhé hře, kdy odvrátila čtyři brejkboly. Šafářová následně potvrdila podání a prolomila i druhý servis Mattekové-Sandsové. Brejk opět potvrdila, když zakončila gem esem.

Američanka poprvé vyhrála za stavu 4:0, poté se jí podařilo poprvé sebrat servis Šafářové a následně se dostala zpět do zápasu, když brejk potvrdila. Česká tenistka ale další gem získala pro sebe a brejkem soupeřky vyhrála první sadu 6:3.

Ve druhém setu si obě hráčky držely svá podání, Američanka ztratila až svůj třetí servis a Šafářová brejk potvrdila. Za stavu 5:3 odvrátila Matteková-Sandsová tři mečboly, ale nakonec podlehla 3:6.

Lucie Šafářová, která se před pěti lety v Charlestonu probojovala až do finále, se v osmifinále utká s německou hráčkou Laurou Siegemundovou, která překvapivě vyřadila Američanku Venus Williamsovou. Ve čtvrtek čeká Češku také utkání čtyřhry společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (15-ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 6:3, 6:3.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme