Šťastnější než po grandslamovém triumfu. Syn Petra Kordy úspěšně debutoval na US Open

Petr Korda býval grandslamovým šampionem, ale teď je podle svých slov šťastnější než v době svých největších tenisových úspěchů. Radost mu dělá 16letý syn Sebastian, který zvládl svou premiéru mezi juniory na US Open. Pyšný a nervózní otec seděl přímo v hledišti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Korda po úspěšném debutu na US Open

Sebastian Korda po úspěšném debutu na US Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Byl jsem hodně nervózní. Jessica hrála v Koreji a Nelly (obě dcery golfistky, pozn. red) vedla turnaj, tak to pro mě jako pro rodiče byl nervní den. Tohle bylo speciální a jsem rád, že to Sebastian zvládl a vyhrál. Docela jsem se bál,“ přiznal Petr Korda po úspěšné premiéře syna Sebastiana na juniorce US Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Korda sledoval úspěšnou premiéru svého syna na US Open. Dařilo se také dcerám golfistkám

Golfové či tenisové úspěchy dětí dělají bývalé světové dvojce velikou radost. A když může být přímo u toho, je to pro trojnásobného otce velkým zážitkem.

„Maximálně si to užívám. Dneska jsem si myslel, že to se mnou šlehne, protože jsem byl opravdu nervózní. Má to pro mě větší cenu, než když jsem vyhrál Australian Open,“ dodává poslední český grandslamový šampion z mužské dvouhry Petr Korda.

Tenis hraje díky Štěpánkovi

Přitom moc nechybělo, a Sebastian mohl hrát hokej, ale právě tady na US Open se před šesti lety rozhodl pro tenis.

„Díval jsem se na zápasy Radka Štěpánka a úplně jsem se zamiloval. Teď už hraju jen tenis. Radkovi jsem i sbíral míče. Byl hrozně hodný a často si píšeme, jsme dobří kamarádi,“ přiznává 16letý Sebastian Korda.

S Radkem Štěpánkem, kterého dlouhá léta otec trénoval, a také s Ivanem Lendlem je Sebastian často v kontaktu. Na půl se připravuje doma na Floridě a částečně i v národním centru pro americké talenty, které někdejší šampion a teď úspěšný trenér, svým jménem zastřešuje.

Kvitová vypadla na US Open s Kerberovou. Takhle naštvanou jsem se dlouho neviděla, říká

Číst článek

„Pár týdnů v roce jsme s ním na tréninkovém kempu. Pomáhá nám, a když může, vždycky se podívá na naše zápasy,“ říká Sebastian, který na rozdíl od svého otce Petra reprezentuje Spojené státy.

Že každý straní jiným národním barvám se u Kordů projeví už brzy, třeba při světovém poháru hokejistů. „S taťkou se díváme na český hokej. On fandí Česku, já Americe,“ usmívá se Sebastian Korda.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme