Štěpánek chce dál reprezentovat v Davis Cupu. Jde o srdcovou záležitost, říká

Tenista Radek Štěpánek už si v tomto roce na žádném turnaji nezahraje. Český reprezentant chce vyléčit bolesti zad, tak aby byl stoprocentně připravený na další sezonu. Rozehrát se chce na Hopmanově poháru, kde bude startovat v týmu s Lucií Šafářovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek si přivodil zranění během semifinálového duelu Davis Cupu ve Francii

Radek Štěpánek si přivodil zranění během semifinálového duelu Davis Cupu ve Francii | Zdroj: Reuters

Dvaačtyřicátý hráč světa zároveň v předstihu oznámil své rozhodnutí dál pokračovat v českém týmu v soutěži o „salátovou mísu“.

„V Davis Cupu nekončím, pro mě je to srdcová záležitost. Říkám to asi po sto šedesáté osmé, ale je to tak,“ nechal se slyšet Štěpánek, který po boku Tomáše Berdycha „salátovou mísu“ vybojoval v letech 2012 a 2013.

Davisův pohár prý hraje v kariéře 35letého tenisty výraznou roli.

„Tuhle soutěž mám rád a budu v ní pokračovat. V jakém to bude módu, se ještě uvidí. Můžu ale všechny ujistit, že budu pokračovat jako hráč,“ dodal Štěpánek, jenž se kvůli zranění odhlásil turnaje v Tokiu, Šanghaji, Moskvě, Valencii a Paříži a v žebříčku klesne na konec stovky.

„Věnujeme čas stoprocentnímu doléčení, pauzou asi pozice v žebříčku vyklidím. Nejsou pro mě ale tak důležité jako to, že budu připravený po všech stránkách. To je pro mě nejdůležitější, abych mohl vstoupit do nadcházející sezony a zase atakovat mety, které budu chtít,“ uzavřel Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme