Štěpánek s Rosolem v pěti setech podlehli světovým jedničkám. Francouzi vedou 2:1

Českému daviscupovému týmu se výrazně vzdálila šance zahrát si v letošním ročníku semifinále týmové tenisové soutěže. V klíčové čtyřhře podlehli Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem Francouzské dvojici Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut v pěti setech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český deblový párŠtěpánek, Rosol podlehl francouzům

Český deblový párŠtěpánek, Rosol podlehl francouzům | Zdroj: ČTK

Z původně avizované dvojice nakonec těsně před zápasem s francouzským duem Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut nahradil Adama Pavláska Lukáš Rosol. Původně nahlášený mladík si totiž na tréninku přivodil problémy se zády.

České dvojici trvalo, než se do utkání dostala. Aktuálně nejsilnější deblový pár na světě hned ve druhém gamu obral domácí o servis.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila ho ztratili i v šesté hře prvního setu, v níž vítězové Wimbledonu potvrdili roli favoritů. Nad Čechy dominovali, přehráli je prakticky ve všech statistikách a sadu získali poměrem 6:1.

Začátek druhého setu ovšem hostující dvojici nevyšel. Štěpánek s Rosolem vzali Francouzům podání a své servisy oproti úvodní sadě drželi. Dostali se do vedení 4:1, jenže Herbert s Mahutem následně snížili na rozdíl jedné hry.

Povzbuzení Češi, které hnalo dopředu třinecké publikum, ale vydřeli brejk a dopodávali na 6:3, čímž vyrovnali na 1:1 na sety.

Třetí sada opět patřila Francouzům. Vyhráli ji 6:3 i díky prokletí Rosola na podání, které přetrvávalo. Zápas byl jako na kolotoči – vyrovnaný čtvrtý set totiž Češi hostům nedovolili.

Rosol se Štěpánkem sice prohrávali 2:4, ale světové deblové jedničky se pak zasekly. Češi získali čtyři gamy v řadě a vyrovnali na 2:2.

Stav, kdy Francouzi vyhrávali liché sety, zatímco Štěpánek s Rosolem zvládali ty sudé, trval k nevoli českého publika v Třinci i po pátém setu. Lukáš Rosol ho zahájil dvojchybou, následně ztratil své podání a pustil světové jedničky do rozhodujícího náskoku.

Za dvě hodiny a 45 minuty vyhráli Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert 6:1, 3:6, 6:3, 4:6 a 6:4. Získali pro Francii druhý čtvrtfinálový bod a zítra čeká tým kapitána Navrátila složitý úkol. Pro postup do semifinále musí vyhrát obě dvouhry závěrečného dne.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru v Třinci (tvrdý povrch):
ČR - Francie 1:2 po druhém dnu
Rosol, Štěpánek - Herbert, Mahut 1:6, 6:3, 3:6, 6:4, 4:6.

Vojtěch Man, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme