Štěpánek se vrátil na grandslamové kurty vítězně. Potřebuje zdravé tělo

Tenista Radek Štěpánek slaví návrat na velké turnaje. Po vleklých zdravotních problémech odehrál poprvé od loňského US Open grandslamový zápas, a na rozdíl od New Yorku také vítězný. I díky své typicky pestré hře porazil Chorvata Ivana Dodiga porazil 3:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek si přivodil zranění během semifinálového duelu Davis Cupu ve Francii

Radek Štěpánek si přivodil zranění během semifinálového duelu Davis Cupu ve Francii | Zdroj: Reuters

„Hraju jinak, než se dnes hraje, ale už jsem zažil spoustu změn a vždy jsem byl schopen se s tím poprat a současnému stylu se přizpůsobit,“ řekl Štěpánek po vítězném vstupu do French Open.

Mnozí hitmakeři by mohli závidět, protože tato písnička se jen tak neohraje. Stará tenisová škola Štěpánka stále baví fanoušky a také samotného hráče, který se dal po vleklých zdravotních potížích dohromady a poprvé od loňského Wimbledonu dokázal vyhrát grandslamový zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Radkem Štěpánkem mluvil po vítězném vstupu do grandslamového French Open reportér Jaroslav Plašil

Šestatřicetiletý tenista se z toho obrovsky radoval už na kurtu a nadšení z něj jen tak nevyprchalo, zvlášť když i pár hodin po utkání cítil, že tělo po dlouho neotestované zápasové zátěži drží.

„Odehrál jsem tady první zápas na tři vítězné sety po návratu a na těle nemám jedinou známku únavy nebo bolesti. To je pro mě to nejdůležitější,“ vypráví Štěpánek, kterému loni v září právě na dvorcích Rolanda Garrose při semifinále Davis Cupu s Francií dlouhotrvající zdravotní patálie začaly.

Berdych narazí ve 2. kole French Open na Štěpánka, dál jdou i tři Češky

Číst článek

Tehdy asi nikdo netušil, o jak vážné potíže jde. Někteří domácí fanoušci dokonce podezírali českého reprezentanta ze simulování, když se nechal v deblovém utkání ošetřovat. Teď možná i někteří z nich dorazili na dvorec číslo 14, kde se svým neúnavným povzbuzováním za svou chybu omlouvali.

„Fanoušci byli neuvěřitelní od prvního do posledního balónu. Hnali mě, za což jsem hrozně rád. Při momentu v Davis Cupu si mohli myslet cokoliv, zápas jsem dohrál jen z respektu k Francouzům. Nemohl jsem ani dojít do postele do hotelu, nakonec jsem byl přes 7 měsíců mimo kurty,“ říká Štěpánek.


O radost z postupu podělil přímo na dvorci se svými blízkými a dost možná ještě hodně gratulací přijme. Třeba od trenéra oblíbeného klubu Josého Mourinha, který už českého reprezentanta párkrát za velkou bojovnost veřejně pochválil.

„Petr (brankář Čech – pozn. red.) sice asi odejde, ale všichni tři zůstáváme kamarády. Mám k němu obrovský respekt, můj vztah se k němu nezmění,“ naráží zkušený tenista na pár dní starou rozlučku brankáře Petra Čecha, kterému bude fandit i v případném novém působišti, stejně jako bude držet palce Chelsea s koučem Mourinhem.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme