Strýcová je v Sydney ve čtvrtfinále. Světová jednička prohrála s mladou Ruskou

I přes problémy při vlastním podání porazila Barbora Strýcová v Sydney Italku Robertu Vinciovou ve dvou setech a postoupila mezi nejlepších osm tenistek turnaje, kde se utká s Caroline Wozniackou. Italskou veteránku vyřadila Češka na třetím turnaji v řadě. Vypadla i světová jednička Angelique Kerberová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová dnes do třetího kola na turnaji v Miami nepostoupila

Barbora Strýcová dnes do třetího kola na turnaji v Miami nepostoupila | Zdroj: Reuters

Barbora Strýcová a Roberta Vinciová předvedly v Sydney zápas plný brejkbolů. Češce se sice příliš nedařilo na podání, Italka ale byla na svém servisu ještě horší. V první sadě byla klíčová šestá hra, ve které plzeňská tenistka konečně nepřipustila větší komplikace a odskočila do vedení 4:2.

O chvíli později při maratónském gemu odvrátila tři šance Vinciové a využila šestý setbol.

Podobný scénář se opakoval i ve druhé sadě, Strýcová si sice jednou o servis přišla, italský ale získala třikrát a po 77 minutách vyhrála 6:2 a 6:3. Ve čtvrtfinále se utká s bývalou světovou jedničkou, Dánkou Caroline Wozniackou.

Roberta Vinciová v posledních turnajích nemá štěstí na české soupeřky. Tři různé ji vyřadily ve třech různých městech. Před týdnem podlehla v Brisbane Karolíně Plíškové, na konci minulé sezony ji v Ču-chaji na "malém masters" porazily ve skupině Strýcová i Petra Kvitová.

Z turnaje už vypadla světová jednička. 19letá Ruska Darja Kasatkinová vyřadila za hodinu a půl Angelique Kerberovou 7:6 a 6:2.

„Dneska jsem vůbec nenašla svůj rytmus a dělala jsem strašně moc chyb. Teď si musím sednout s týmem a domluvíme se, co budeme dělat dál,“ řekla Angelique Kerberová před blížícím se Australian Open.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):
Muži (dotace 495.630 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Müller (6-Luc.) - Dolgopolov (Ukr.) 3:6, 6:3, 7:5, M. Zverev (Něm.) - Almagro (Šp.) 6:4, 6:2, Kuzněcov (Rus.) - Kližan (7-SR) 2:6, 6:1, 3:0 skreč, De Minaur (Austr.) - Paire (Fr.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:1).

Ženy (dotace 776.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová (ČR) - Vinciová (9-It.) 6:2, 6:3, Kasatkinová (Rus.) - Kerberová (1-Něm.) 7:6 (7:5), 6:2, Bouchardová (Kan.) - Cibulková (3-SR) 6:4, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 7:5, 6:3, Kontaová (6-Brit.) - Gavrilovová (Austr.) 6:1, 6:3, Wozniacká (10-Dán.) - Putincevová (Kaz.) 6:0, 7:5, Tuan Jing-jing (Čína) - Vandewegheová (USA) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Strýcová, Mirzaová (1-ČR/Indie) - Hlaváčková, Pcheng Šuaj (ČR/Čína) 5:7, 6:1, 10:5.
Čtvrtfinále:
Kingová, Švedovová (4-USA/Kaz.) - Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) 7:5, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme