Strýcová na sobě během Australian Open pracuje i ve volnu. Po kariéře chce zaběhnout maraton

Na grandslamovém turnaji je poprvé mezi šestnáctkou nejvýše nasazených tenistek a své žebříčkové postavení teď také potvrdila. Barbora Strýcová porazila Garciovou z Francie 6:2, 7:5 a na Australian Open v Melbourne už je v osmifinále. Česká reprezentantka je teď zřejmě v životní formě a vděčí za to také skoro nepřetržitému atletickému drilu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Když Barbora Strýcová nedávno bojovala s Dánkou Caroline Wozniackou ve velkém vedru na turnaji v Sydney, vzkazovala odtud, že byla blízko kolapsu.

„Pokud zápas ve vedru zvládnu, získám sebevědomí, že jsem fit a že můžu hrát dlouhé duely v takovém počasí,“ říkala tehdy Strýcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pečlivě pracuji a když mám na grandslamu volné dny, snažím se nějak hýbat – běhám a chodím do posilovny, říká Barbora Strýcová

Teď v Melbourne zatím v takových vedrech nemusí hrát a také dlouhá utkání se jí zatím vyhýbají. Ale díky skvělé atletické přípravě má odkud brát a ještě zvládne i soutěž deblistek, kde je s Mirzaovou z Indie také mezi nejlepší šestnáctkou.

„Pečlivě pracuji a když mám na grandslamu volné dny, snažím se nějak hýbat – běhám a chodím do posilovny,“ vybrala Strýcová nejdůležitější věci, které ji mezi světovou špičku jako třicátnici dovedly.

Atletický trénink ji zřejmě neopustí ani po kariéře, ráda by si zaběhla maraton, aAle až opravdu skončí s tenisem. Nechce totiž dopadnout jako před pár lety Wozniacká, kterou po dvaačtyřicetikilometrovém běhu v New Worku provázela složitá zranění.

„Při kariéře bych to nezvládla já, ani moje noha. Až skončím, může se stát s nohou cokoli, ale teď ne,“ věděla Strýcová. Zatím tedy běhá jen v rámci tenisového tréninku, aby příliš nezatěžovala dlouhodobě choulostivou achilovku, ale zároveň tak, aby byla připravená bojovat s těmi nejlepšími.

Kvůli menší postavě to má ovšem složitější, a podle jedné ze statistik vynaloží na úder nejvíce energie ze všech tenistek světové špičky. „Věřím tomu, protože se vždycky cítím, jak když umírám. Statistika je dobrá,” smála se Strýcová, osmifinalistka Australian Open.

V Melbourne si dost zaběhá i v dalším kole. Bude totiž soupeřit s jednou z nejslavnějších a nejlepších tenistek historie Američankou Serenou Williamsovou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme