Strýcová pokořila Hradeckou a v Paříži postoupila do druhého kola. Karolína Plíšková končí

Tenistka Barbora Strýcová se po Petře Kvitové a Lucii Šafářové stala třetí českou hráčkou, která na letošním Roland Garros postoupila do druhého kola. Turnajová třicítka Strýcová dnes poměrně s přehledem vyřadila svou krajanku Lucii Hradeckou, kterou zdolala ve dvou setech 6:4 a 7:5. Druhé kolo si pak stejně jako Hradecká nezahraje ani Karolína Plíšková, která nestačila na Shelby Rogersovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová ve studiu Českého rozhlasu Plzeň

Barbora Strýcová ve studiu Českého rozhlasu Plzeň | Foto: Rostislav Duršpek

Zápas fedcupových spoluhráček, který se odehrál na kurtu číslo 16, trval necelých sto minut a po jeho většinu měla podle předpokladů navrch Strýcová.

Na žebříčku WTA o více než sto příček níže postavená Hradecká však své krajance statečně vzdorovala, když hned ve druhé hře prvního setu dokázala vzít Strýcové podání a ujala se vedení 2:0 na gemy.

Šafářová by ráda v Paříži obhájila loňské finále, vrátila se i k podobným rituálům

Číst článek

Ve zbývajícím průběhu prvního dějství ale Hradecká při svém servisu dvakrát selhala a díky tomu se favorizovaná Strýcová mohla těšit ze zisku první sady.

Jednoznačný vývoj následně neměl ani druhý set. Barbora Strýcová měla první možnost ukončení zápasu již v devátém gamu druhé sady, ale tuto hrozbu dokázala Hradecká ještě oddálit.

V 11. hře se pak Strýcová dočkala dalšího brejku a poté již dokázala zápas doservírovat do vítězného konce. V dalším kole se třicetiletá česká hráčka utká se Slovinkou Hercogovou.

Zato Karolína Plíšková se do druhého kola na Roland Garros nedostala, když dnes odpoledne prohrála se Shelby Rogersou. Česká hráčka podlehla Američance, která je v žebříčku WTA na 108. místě, ve třech setech 6:3, 4:6 a 3:6 a opět nepotvrdila očekávání na grandslamovém turnaji.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme