Strýcová porazila Cornetovou, ve finále Fed Cupu je srovnáno. Rozhodne čtyřhra

Barbora Strýcová po porážce Karolíny Plíškové s Caroline Garciaovou odvrátila ve finále Fed Cupu francouzský mečbol. Za stavu 1:2 na zápasy porazila Alizé Cornetovou 6:2 a 7:6. O tom, kdo zvedne salátovou místu nad hlavu, rozhodne až bitva deblistek, do níž nastoupí právě Strýcová s Karolínou Plíškovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová v úvodním setu porazila Alizé Cornetovou 6:2

Barbora Strýcová v úvodním setu porazila Alizé Cornetovou 6:2 | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtém duelu finále Fed Cupu se proti sobě podle původního plánu měly postavit Kristina Mladenovicová s Petrou Kvitovou.

Česká tenistka však odpočívá s oteklou nohou, a tak kapitán Petr Pála ukázal na Barboru Strýcovou. I na francouzské straně došlo ke změně, když za Mladenovicovou nastoupila Alizé Cornetová.

Strýcová úvodní sadu vyhrála bez větších problémů. Cornetová pouze jedinkrát udržela vlastní servis a plzeňské rodačce podlehla 2:6.

Druhý set byl podstatně vyrovnanější. Obě tenistky si vzaly po třech podáních a pokračovaly až do tie-breaku. Ve zkrácené hře Strýcová francouzské oponentce brzy odskočila, a i když Cornetová snížila na 4:5, Češka už si vítězství utéct nenechala – v tie-breaku ji porazila 7:4.

O vítězkách Fed Cupu tak rozhodne čtyřhra. V ní se Caroline Garciaové a Kristině Mladenovicové postaví Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme