Strýcová prošla na AO do osmifinále, Allertová, Plíšková a také Rosol vypadli

Česká tenistka Barbora Strýcová se postarala o velké překvapení Australian Open. Nenasazená hráčka porazila turnajovou trojku Španělku Garbiňe Muguruzaovou a jako jediná z českých žen postoupila do osmifinále. V Melbourne naopak končí Karolína Plíšková po nečekaně hladké porážce s Ruskou Makarovovou a také Denisa Allertová, kterou v souboji s Britkou Kontaovou limitovalo zranění stehenního svalu. Do osmifinále se neprobojoval ani Lukáš Rosol, který prohrál ve třech setech se čtvrtým nasazeným Stanem Wawrinkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová si po vítězství ve třetím kole Australian Open podává ruku s poraženou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou

Česká tenistka Barbora Strýcová si po vítězství ve třetím kole Australian Open podává ruku s poraženou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou | Zdroj: Reuters

Strýcová v Melbourne vyhrála nad Muguruzaovou po setech 6:3, 6:2. Na začátku prý vycítila, že soupeřka nemusí mít svůj den, zároveň se však snažila soustředit se jen na svůj výkon.

„Furt jsem si říkala: Hejbej se, hejbej se. Abych nemyslela na to, že zbytečně nějak kazím,“ líčila po zápase.

Uvědomovala si, že hráčky jako Muguruzaová se mohou v zápase kdykoli zlepšit.

„Můžou se zvednout kdykoli, za jakéhokoli stavu a vypálit mě z kurtu. Takže tam bylo potřeba se soustředit na sebe a na tu svoji hru a to se mi, myslím povedlo. Takže myslím, že jsem zahrála velmi dobrý zápas,“ pochválila se Strýcová.

V Melbourne naopak končí Karolína Plíšková po nečekaně hladké porážce s Ruskou Makarovovou a také Denisa Allertová, kterou v souboji s Britkou Kontaovou limitovalo zranění stehenního svalu.

„Nechci se nějak vymlouvat na zranění, ale hodně mě to tam pak už bolelo,“ poznamenala Allertová. „Nebyla jsem to už úplně já,“ dodala.

Svou roli podle ní sehrála i nervozita. „Začala jsem nervóznější, než jsem čekala. Už jsem hrála na nějakých větších kurtech, ale tohle bylo největší, co jsem hrála, takže stejně to na mě tak nějak ze začátku dolehlo. Pak už to bylo lepší, snažila jsem se dostat do hry, ale pak už bylo pozdě, protože ona hrála dobře,“ líčila Allertová.

Lukáš Rosol si osmifinále nezahraje. Ve čtyrhře se Čechům dařilo

Ve třetím kole mužské části pavouka se s turnajem rozloučil Lukáš Rosol, jenž v zápase hraném na centrálním dvorci nestačil na favorizovaného Stana Wawrinku ve třech setech. Český tenista byl vítězství v setu nejblíže ve třetí sadě, kdy Švýcarovi podlehl až v tie-breaku.

Naopak do dalšího kola se svým kolegou Danielem Nestorem ve čtyřhře postoupil Radek Štěpánek. Minimálně třetí kolo v deblu čeká i ryze český pár ve složení Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, který si ve dvou setech poradil s ruskou dvojicí Gasparyanová - Panovová.

Dařilo se i ostatním českým deblistkám. Barbora Strýcová završila úspěšný den postupem do dalšího kola ve čtyřhře, když s Chorvatkou Lučićovou Baroniovou zdolaly americké duo Atawová - Spearsová. Dál prošla také Karlína Plíšková ve spolupráci s Němkou Goergesovou.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (dotace 44 mil. australských dolarů):

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Strýcová (ČR) - Muguruzaová (3-Šp.) 6:3, 6:2, Makarovová (21-Rus.) - Karolína Plíšková (9-ČR) 6:3, 6:2, Kontaová (Brit.) - Allertová (ČR) 6:2, 6:2, Kerberová (7-Něm.) - Brengleová (USA) 6:1, 6:3, Azarenková (14-Běl.) - Osakaová (Jap.) 6:1, 6:1, Becková - Siegemundová (obě Něm.) 6:0, 6:4, Keysová (15-USA) - Ivanovičová (20-Srb.) 4:6, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Gasparjanová, Panovová (Rus.) 7:5, 6:1, Karolína Plíšková, Görgesová (13-ČR/Něm.) - Krejčíková, Wang Ja-fan (ČR/Čína) 7:5, 6:3, Strýcová, Lučičová-Baroniová (ČR/Chorv.) - Atawová, Spearsová (6-USA) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2.

Muži
Dvouhra - 3. kolo:
Wawrinka (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:3, 7:6 (7:3), Ferrer (8-Šp.) - Johnson (31-USA) 6:1, 6:4, 6:4, Isner (10-USA) - F. López (18-Šp.) 6:7 (8:10) 7:6 (7:5), 6:2, 6:4, Raonic (13-Kan.) - Troicki (21-Srb.) 6:2, 6:3, 6:4, A. Murray (2-Brit.) - Sousa (32-Portug.) 6:2, 3:6, 6:2, 6:2, Monfils (23-Fr.) - Robert (Fr.) 7:5, 6:3, 6:2, Kuzněcov (Rus.) - Sela (Izr.) 7:5, 3:6, 6:1, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 2. kolo:
Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) - Kubot, Matkowski (10-Pol.) 7:6 (7:4), 6:1.

ČRo, Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme