Strýcová si finále v Sydney nezahraje, hladce podlehla Polce Radwaňské

Tenistka Barbora Strýcová prohrála semifinálový zápas turnaje v Sydney se světovou trojkou Agnieszkou Radwaňskou 1:6 a 2:6. Během 75 minut na kurtu se nemohla spolehnout na své podání, v zápase si ho udržela jen dvakrát, a Polku neporazila ani na sedmý pokus. Prohrál také Jiří Veselý v Aucklandu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Sedm zápasů, sedm proher. Barboře Strýcové se proti Agnieszce Radwaňské nedaří a nedokázala ji porazit ani v Sydney, přesto do Australian Open vstoupí jako šestnáctá hráčka světa, což je nejlepší umístění v její kariéře.

I poslední zápas s Polkou začal pro Barboru Strýcovou nešťastnou sedmičkou – přesně tolik míčků v řadě ztratila na startu utkání a světová trojka rychle odskočila do vedení. Plzeňské tenistce se vůbec nedařilo při vlastním podání, v prvním setu ztratila všechny tři servírovací gemy a prohrála 1:6, když jedinou hru získala na returnu.

Zlepšení přišlo pozdě. Poprvé si Strýcová udržela servis až ve chvíli, kdy prohrávala 0:4 ve druhém setu. To už si ale Radwaňská zápas hlídala. „Věděla jsem, že Bára může hrát solidně a být hodně nebezpečná, ale udělala jsem všechno správně,“ pochválila se Polka přímo na kurtu po výhře 6:1 a 6:2.

Tenista Jiří Veselý skončil v novozélandském Aucklandu ve čtvrtfinále. Na posledním turnaji před grandslamovým Australian Open prohrál s osmým nasazeným Marcosem Baghdatisem z Kypru 2:6 a 4:6. Za celý zápas si nevypracoval ani jeden brejkbol.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 508 360 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Baghdatis (8-Kypr) - Veselý (ČR) 6:2, 6:4.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 776 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

A. Radwaňská (2-Pol.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme