Strýcová zdolala v Sydney Wozniackou a zahraje si o finále, Veselý jde v Aucklandu do čtvrtfinále

Přes tři a půl hodiny strávila tenistka Barbora Strýcová na kurtu s Dánkou Caroline Wozniackou. Po třech setech 7:5, 6:7 a 6:4 však zvítězila a probojovala se tak do semifinále turnaje v Sydney. Jiří Veselý porazil ve 2. kole na turnaji v Aucklandu Joseho Stathama 6:7, 7:5 a 6:3 a postoupil do čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová v úvodním setu porazila Alizé Cornetovou 6:2

Barbora Strýcová v úvodním setu porazila Alizé Cornetovou 6:2 | Zdroj: Reuters

„Je mi zima,“ vtipkovala Barbora Strýcová v rozhovoru přímo na hřišti. „Jsem vyčerpaná a šťastná, že jsem to zvládla. Vždycky je to těžký zápas s Carolinou, ale tohle byl asi nejtěžší,“ doplnila Strýcová s tím, že v takovém horku ještě nehrála.

Barbora Strýcová mohla slavit vítězství už ve druhém setu, který rozehrála velmi dobře a vypracovala si vedení 5:0. Potom ale nechala Dánce prostor a ta vyrovnala na 5:5 a set nakonec udolala ve krácené hře v poměru 8:6.

Třetí sadu nezačala česká tenistka dobře, prohrála si hned podání. Když ho v šestém gemu dokázala získat zpět, vzápětí prohrála další. Dále už si servis neudržela jen Wozniacká a v desátém gemu Strýcová proměnila druhý mečbol.

Pokud by Strýcová postoupila do finále, bylo by v pořadí osmé v kariéře a první na australské půdě. Případnou soupeřkou bude vítězka duelu Agnieszka Radwaňská – Tuan Jing-jing.

Jiří Veselý se měl původně utkat s prvním nasazeným Španělem a obhájcem titulu Robertem Bautistou, ale ten odstoupil kvůli žaludečním problémům. Statham je 434. hráč světového žebříčku, přesto se Veselý, který figuruje na čtyřiapadesáté pozici, vcelku nadřel a prohrál hned první set v tie-breaku 6:8. Potom ale Statham ztratil v každém setu jeden servis a Veselý byl bezchybný, navíc zaznamenal patnáct es.

Český tenista tak bude hrát o první účast v semifinále od loňského dubna. Ve čtvrtfinále se utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem, s nímž má bilanci jednoho vítězného setu ze tří utkání.

Lucie Šafářová uhrála na turnaji v Hobartu jeden set. Sté hráčce světového žebříčku Japonce Rise Ozakiové podlehla 6:2, 3:6 a 5:7 a skončila v osmifinále.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Sydney
Ženy (dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Strýcová (ČR) - Wozniacká (10-Dán.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:4, Kontaová (6-Brit.) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 7:5, Bouchardová (Kan.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ozakiová (Jap.) - Šafářová (ČR) 2:6, 6:3, 7:5, Bertensová (1-Niz.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:1, 6:4, Curenková (Ukr.) - Larssonová (11-Švéd.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová, Schuursová (ČR/Niz.) - Niculescuová, Spearsová (1-Rum./USA) bez boje.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 508 360 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Statham (N. Zél.) 6:7 (6:8), 7:5, 6:3, Isner (2-USA) - Džazírí (Tun.) 6:3, 3:6, 7:6 (8:6), Haase (Niz.) - Ferrer (3-Šp.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:4), Chardy (Fr.) - F. López (6-Šp.) bez boje, Johnson (7-USA) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:4, 7:6 (7:4), Baghdatis (8-Kypr) - Brown (Něm.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Sousa (Portug.) - Klein (Brit.) 6:3, 6:4.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme