Strýcovou čeká teplotní šok. Z Austrálie se přesouvá do oblíbených šumavský hor

Nejlepší start do sezony má za sebou česká tenistka Barbora Strýcová. V osmifinále Australian Open sice těsně podlehla americké favoritce Sereně Williamsové, ale domů se bude vracet s osmi vyhranými zápasy z úvodu roku a s umístěním v nejlepší světové dvacítce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová se rozloučila s Australian Open v osmifinále

Barbora Strýcová se rozloučila s Australian Open v osmifinále | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě jsem s tím spokojená, ale je to začátek sezony a je pořád na čem pracovat. Jsem hrozně moc ráda, že jsem tady odehrála takové těžké zápasy a dává mi to motivaci do další práce. Mám svoje sny, které si chci splnit, ale ty neříkám.“

Možná sní Barbora Strýcová o nejlepší patnáctce, možná desítce, ale také a to už není tajemství o zasněžených kopcích. Česká tenistka se těší na českou zimu a na oblíbené hory.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Strýcová se z australského léta přesune na české zasněžené kopce

„Mám snowboard. Budu opatrná a třeba nebudu ani jezdit, ale prostě budu na těch horách a uvidím zase něco jiného než žlutý balon,“ říká Barbora Strýcová.

A ani nemusí jezdit do Alp, protože je z Plzně, asi vyrazí na Šumavu. „Jezdila jsem tam s rodiči, když jsem byla malá, takže se tam vracím a mám to tam moc ráda.“ A zřejmě se také pořádně oblékne. Přece jen přesun z australského léta do české zimy teď znamená překonání čtyřicetistupňového rozdílu.

„Na to se musím také připravit. Protože to tělo hrajeme ve třiceti stupních a najednou tam je minus šestnáct, což jak jsme trošku unavený, tak to bude takové těžké, ale já se nějak zabalím.“

I proto aby byla oporou českého fedcupového týmu a mohla se v únoru představit fanouškům v Ostravě v té nejlepší formě. „Je to super, hlavně potom, co jsme dokázali minulý rok a ty roky předtím. Lidi v Čechách mají Fed Cup hrozně rádi a podporují nás. A zase po roce hrát doma je super a já se na to těším,“ těší se už teď na utkání prvního kola světové série proti Španělkám Barbora Strýcová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme