Kvitová a Berdych začali ve Wimbledonu vítězně, do 2. kola jdou další čtyři Češi

Tenistce Petře Kvitové stačilo k postupu z 1.kola Wimbledonu pouhých 35 minut. Obhájkyně titulu smetka Kiki Bertensovou z Nizozemska 6:1, 6:0. V Londýně začal vítězně i Tomáš Berdych, který ve čtyřsetové bitvě zdolal Francouze Jérémyho Chardyho. Do 2. kole se probojovali ještě Kristýna Plíšková s Denisou Allertovou a Lukáš Rosol s Jiřím Veselým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych slavil postup z úvodního kola po třech hodinách a 15 minutách

Tomáš Berdych slavil postup z úvodního kola po třech hodinách a 15 minutách | Zdroj: ČTK

Nedávné nachlazení na Kvitové vůbec nebylo znát. Zápas s Nizozemkou Kiki Bertensovou zahájila sedmi vyhranými fiftýny v řadě a získala první brejk. Během prvního setu neztratila jediný míček při vlastním podání a za 17 minut ho vyhrála 6:1.

První míček při podání Kvitové získala soupeřka ze druhé stovky světového žebříčku až za stavu 0:5 ve druhém setu díky dvojchybě české soupeřky. Jeden z nejkratších zápasů v historii turnaje ovládla česká světová dvojka naprosto jasně 6:1 a 6:0.

Postup za 35 minut. Všechno do sebe dobře zapadlo, těší Kvitovou

Číst článek

Ve druhém kole se česká favoritka utká s Japonkou Naraovou.

Obavy Petra Kvitové z úvodního kola Wimbledonu byly zbytečné, postoupila za 36 minut | Foto: Reuters

Úvodní kolo nabídlo dva české souboje

Kristýna Plíšková napodobila svou úspěšnější sestru Karolínu a podruhé v kariéře postoupila v Londýně do 2. kola. V českém duelu porazila loňskou osmifinalistku Terezu Smitkovou 3:6, 7:5, 7:5.

V druhém českém souboji 1. kola uspěla Denisa Allertová, která rovněž ve třech setech zdolala Kateřinu Siniakovou 6:2, 4:6 a 6:3 a při své premiéře ve Wimbledonu si zahraje v dalším utkání s pátou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska.

Poprvé po šesti letech v údovním utkání neuspěla Klára Koukalová a s turnajem se loučí po prohře s Ajlou Tomljanovičovou z Austrálie 3:6, 4:6. Ani na šestý pokus nepřešla v Londýně přes první kolo Lucie Hradecká. Ta prohrála s třináctou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou hladce 3:6, 2:6.

Tenisté sváděli velké bitvy

Z českých tenistů zasáhl do mužské části grandslamu jako první Lukáš Rosol. A úspěšně. Devětadvacetiletý hráč využil v duelu s Lotyšem Ernestsem Gulbisem až sedmý mečbol a za dvě hodiny a 19 minut se mohl radovat z vítězství 7:6, 6:3, 7:6.

Ještě o téměř hodinu déle byl na kurtu 36letý Radek Štěpánek. Proti Britovi Aljaži Bedenemu sice vedl 2:1 na sety, ale zápas nakonec v pětisetové bitvě prohrál 5:7, 6:1, 6:4, 3:6, 4:6 a s Wimbledonem se loučí.

Vyrovnaný duel má za senou rovněž Jiří Veselý, který úvodní dva sety proti Italu Paolu Lorenzimu získal až v tie-breaku. Třetí set pak příbramký rodák vyhrál 6:4 a ve druhém kole narazí na domácího Jamese Warda.

Postoupila i česká jednička mezi muži Tomáš Berdych. Šestý hráč světového žebříčku zdolal za houstnoucího šera, kdy už nefungovalo jestřábí oko a zbývající rozehrané zápasy na dalších kurtech byly přerušeny, Jérémyho Chardyho za tři hodiny a 15 minut 6:2, 6:7, 7:6, 7:6.

Ve 2. kole se rodák z Valašského Meziříčí utká s dalším Francouzem Nicolásem Mahutem.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon 2015 | Foto: ČTK

O zatím největší překvapení se v All England Clubu postarala Slovenka Jana Čepelová, která v 1. kole vyřadila třetí nasazenou hráčku a loňskou semifinalistku Rumunku Simonu Halepovou.


Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 milionu liber):

Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Bertensová (Niz.) 6:1, 6:0, Tomljanovičová (Austr.) - Koukalová (ČR) 6:3, 6:4, Kristýna Plíšková - Smitková (obě ČR) 3:6, 7:5, 7:5, A. Radwaňská (13-Pol.) - Hradecká (ČR) 6:3, 6:2, Allertová - Siniaková (obě ČR) 6:2, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Matteková-Sandsová, Šafářová (3-USA/ČR) - Broadyová, Webleyová-Smithová (Brit.) 6:3, 6:2.

Muži, dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Gulbis (Lot.) 7:6 (7:2), 6:3, 7:6 (7:3), Bedene (Brit.) - Štěpánek (ČR) 7:5, 1:6, 4:6, 6:3, 6:4, Veselý (ČR) - Lorenzi (It.) 7:6 (9:7), 7:6 (8:6), 6:4, Berdych (6-ČR) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme