'Team Bucie' vyhrál za dva roky tři grandslamy. Největší výzvou je Wimbledon

Tenistka Lucie Šafářová si v Melbourne zahraje o další grandslamový titul z ženské čtyřhry. S Australian Open už jeden má, s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ho získala hned poté, co se daly před dvěma lety dohromady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: Reuters

„Znaly jsme se už delší dobu, ale ne tak dobře. Věděla jsem, že je to výborná deblistka, já jsem je hrávala, ale ne na takové úrovni. Byla jsem trošičku nervózní, ale od prvního momentu nám to hrozně šlo. Obrovský úspěch, vítězství v Melbourne, nás strašně nakopnul. Od té doby se to vyvíjí,“ vzpomíná na dva roky starý příběh a jeho pokračování Lucie Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za dva roky stihl tým Bucie 3 grandslamové tituly, teď je největší výzvou Wimbledon

S Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrála i na Roland Garros v Paříži, společně vytvořily jeden z nejúspěšnějších párů na světě, který nerozložily ani několikaměsíční zdravotní potíže obou hráček.

Tým, který si říká „Bucie“ - jde o spojení částí křestních jmen - loni v létě ovládl také US Open v New Yorku a teď v Melbourne útočí na čtvrtý grandslamový titul.

„Když jsme tady dosáhly na první grandslamové finále, tak jsme se všude fotily a bylo to větší hurá. Teď máme strašnou radost, ale grandslamů je přece jen víc. Ne že by to zevšednělo, ale první radost je největší,“ přiznává Lucie Šafářová po vydřené semifinálové výhře nad japonským párem Hozumiová, Katóová.

Menší radost samozřejmě neznamená, že teď netouží po dalším titulu, i když ještě lákavější je zřejmě ten wimbledonský, který česko-americké dvojici jako jediný z těch grandslamových schází. „Je to určitě velká výzva. Je to jediný grandslam, který nám chybí, ale je hrozně daleko.“

Teď čeká Lucii Šafářovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou finále Australian Open, po kterém se s určitostí bude z titulu radovat česká tenistka. Soupeřkami týmu „Bucie“ jsou totiž Andrea Hlaváčková a Číňanka Šuaj Pcheng.

„Jedna Češka bude mít pohár, takže pro zemi dobré,“ je už dopředu spokojená Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme