Tělo ve čtvrtfinále 'vyplo'. I tak Kvitová v New Yorku zlomila prokletí

Vlhkost přes osmdesát procent a teplota nad třicet stupňů, to nejsou zrovna ideální podmínky pro sportovce s astmatickými problémy. Tenistka Petra Kvitová právě v nich bojovala o postup do semifinále US Open a nakonec marně. Italce Flavii Pennettaové podlehla po setech 6:4,4:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyčerpaná Petra Kvitová blahopřeje Flavii Pennettaové k postupu do semifinále US Open

Vyčerpaná Petra Kvitová blahopřeje Flavii Pennettaové k postupu do semifinále US Open | Zdroj: Reuters

Petro, jak se po zápase cítíte?

Fyzicky jsem docela vyčerpaná, to asi převažuje. Když jsem slezla z kurtu, byla jsem i smutná, ale dneska tělo řeklo, že mu to asi stačí. Snažila jsem se, bojovala, ale dneska to asi nešlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vyčerpanou Petrou Kvitovou zhodnotil US Open reportér ČRo Jaroslav Plašil

Kdyby se vám podařilo vyhrát, měla byste síly na další zápas?

Kdybych vyhrála, tak se asi cítím trošku líp, ale asi ne o moc. Ale těšila bych se, semifinále bych si zahrála ráda.

Jak se vám v podmínkách na kurtu dařilo držet taktický plán?

Z taktické stránky mi to docela šlo, ale bohužel mi přišlo, že jsem najednou ztratila koordinaci. Najednou chyběl půlkrok nebo ruce nešvihly tak, jak měly. Co se týká přemýšlení, nebyl to problém, ale tělo dneska trošku vyplo.

V New Yorku jste dosáhla svého maxima. Dokázala jste prorazit na místě, kde se vám v minulosti nedařilo. Jaká je to pro vás zpráva?

Jsem za to strašně ráda, protože tohle byl mezník, prokletí. Jsem ráda, že jsem se s tím poprala i v takovéhle situaci. Budu se snažit to prolomit i o kousek dál.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme