Tenis mě stále baví, takže jedu dál, vysvětluje 41letá veteránka Peschkeová

Několikrát už přemýšlela o konci kariéry, ale pokaždé našla motivaci pokračovat. Někdejší světová jednička mezi deblistkami Květa Peschkeová je v Melbourne na svém dalším grandslamovém turnaji, na které jezdí jako profesionální tenistka už 23 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květa Peschkeová

Květa Peschkeová | Foto: CC BY-SA 2.0

„Na další vítězství na grandslamu to nevidím,“ usmívá se česká tenistka, která má teď skromnější motivaci.

Květa Peschkeová bývala světovou jedničkou a vyhrávala grandslamové tituly v ženském deblu. Tyto časy jsou už ale nenávratně pryč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořád mám chuť a baví mě to, takže jedu dál, říká 41letá tenistka Květa Peschkeová

Ano, říká se, že není slušné mluvit o věku ženy, Peschkeová je na ten svůj na kurtech pyšná. Dělá ji radost, když v jednačtyřiceti poráží o dvacet let mladší soupeřky.

„Na kurtě jsem ještě schopná něco zvládnout, takže je to fajn,“ ví Peschkeová.

Povedlo se ji to i teď, v prvním kole Australian Open v Melbourne, kde společně s Němkou Gröenefeldovou zdolala český pár Siniaková, Hradecká.

Ale že to byly zrovna krajanky, ji netěší. Není to zase tak dávno, co s Lucií Hradeckou rozhodla v Rusku fedcupové finále, a přestože už v týmu od té doby není, partě kolem kapitána Pály stále moc fandí.

„Je skutečně neuvěřitelné, co se za poslední roky podařilo. Česko má takové hráčky a výběr, že je to neuvěřitelné.“

Karolína Plíšková a Strýcová postoupily do třetího kola Australian Open. Djokovič nečekaně vypadl

Číst článek

A stejně tak Květu Peschkeovou nenapadá, do kdy by chtěla na kurtech vydržet. Myšlenky na konec už se ji občas do hlavy vloudily. Zvlášť, když byla zraněná, ale pokaždé je dokázala zase odehnat.

„Pořád mám chuť a baví mě to, takže jedu dál. Pokud tedy nebudu mít zase nějaké vážné zranění. Ten sport má něco do sebe a člověk ho může hrát, jak dlouho chce,“ dodává Květa Peschkeová.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme