Tenis v Chile fotbalu konkurovat nemůže

I bez obou největších opor loňské tak vydařené sezóny - Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka - se český daviscupový tým pokusí projít znovu do semifinále nejprestižnější mužské týmové soutěže. Potřebuje k tomu zdolat v La Sereně domácí chilský tým. Do dějiště zápasu už dorazil také reportér Radiožurnálu Miroslav Augustin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisový kurt

Tenisový kurt | Foto: Fotobanka stock.xchng

República Checa - s důrazem a zájmem vyřčená první slova, která slyšel autor této poznámky po svém příletu do Chile, a okamžitě ho napadlo, že imigrační úředník se začne zajímat o jeho názor na postupové šance obou daviscupových soupeřů.

Sportu se rychle vyřčená otázka týkala, s tenisem však nic společného neměla. Za skutečnost, že v Jihoafrické republice nehrál český národní fotbalový tým Berdych, Štěpánek a spol., jak jistě uznáte, ani v nejmenším nemohou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenis v Chile fotbalu konkurovat nemůže

Vzhledem k faktu, že na tomto kontinentu pobýváte už pár dnů, vás otázka na fotbalové téma nemůže zaskočit. Dost dobře totiž ani nejde nepoznat, co toto odvětví pro lidi v Jižní Americe znamená a jak obrovskému zájmu se těší.

Pusťte si na hotelu televizi, a to v kteroukoli dobu. Vždy minimálně na dvou kanálech najdete pořad k mistrovství světa. Buď záznam nějakého zápasu, sestřih zajímavých situací nebo vášnivou diskusi fotbalových expertů. Ve dvě odpoledne stejně jako ve dvě v noci.

A zkrátka nepřijdete ani při leteckém přesunu. S městy, nad nimiž přelétáte, vás kapitán posádky neseznámí, zato s dílčím stavem právě probíhajícího utkání ano. A máte-li to štěstí, že se zrovna hraje zápas tak bohatý na branky, jakým byl duel Argentinců s Němci, máte o rozptýlení, ale i otřesy letadla postaráno. Zvláště když většina cestujících má brazilský pas.

Fotbalisté země, kde před osmačtyřiceti lety Masopustova parta vybojovala skvělé stříbrné medaile, takové ambice jako Brazilci či Argentinci v Jižní Africe neměli, ale tomuto sportu propadli místní do stejné hloubky a přestože Chilané se už s letošním fotbalovým šampionátem dávno rozloučili, čtvrtfinálové daviscupové utkání zůstane v jeho stínu.

A jen doufám, že pořadatelé neumístí nad kurtem obří obrazovku, aby v případě nedělní kolize s finálovým zápasem nebyli diváci, kteří přijdou na tenis, ochuzeni.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme