Tenisové Prague Open vyhrála Karolína Plíšková, udolala Hradeckou

Tenisový turnaj WTA v pražské Stromovce vyhrála nejvýše nasazená Karolína Plíšková. Ve finále před zaplněným hledištěm zdolala krajanku Lucii Hradeckou po dvouhodinové bitvě ve třech setech 4:6, 7:5 a 6:3. Získala tak první titul v sezoně a čtvrtý v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková (ilustrační foto)

Karolína Plíšková (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

V prvním setu Lucie Hradecká i Karolína Plíšková spoléhaly na svůj skvělý servis a podání si držely až do deváté hry. V ní Plíšková nabídla své zkušenější soupeřce dva brejkboly, Hradecká ten druhý využila a v následující hře získala první set 6:4.

Hned v úvodu druhé sady ale 29letá Lucie Hradecká svůj servis prohrála, ztrátu sice v závěru setu dohnala, ale v rozhodujícím gemu nabídla Plíškové setbol při vlastním podání. 14. hráčka světového pořadí následně donutila Hradeckou k chybě a srovnala po vítězství 7:5.

Třetí sada ale byla jasnou záležitostí pro nejvýše nasazenou Karolínu Plíškovou, která rychle získala náskok a po hodině a 53 minutách porazila Lucii Hradeckou 4:6, 7:5 a 6:3. Získala tak první titul v letošní sezoně a v žebříčku se posuna na 13. místo před Lucii Šafářovou.

Lucie Hradecká nezvládla ani své sedmé finále na okruhu WTA. V žebříčku se ale stále posouvá, po pražském turnaji bude na 57 místě a polepší si o 17 příček.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Hradecká (ČR) 4:6, 7:5, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme