Tenisový Laver Cup je žádanější než hokejové mistrovství světa

O premiérový tenisový turnaj Laver Cup, který se uskuteční od 22. do 24. září v O2 areně, je obrovský zájem. Vyplývá to z pátečního prodeje vstupenek. Ukázalo se, že tato sportovní událost táhne víc než světový šampionát v hokeji, který se v O2 areně konal v roce 2015.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem | Foto: Jaroslav Plašil

„Zájem o vstupenky na premiérový ročník Laver Cupu byl v průběhu dnešního prodeje opravdu extrémní - téměř čtyřikrát větší než o mistrovství světa v hokeji,“ uved v tiskové zprávě ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Ke zpomalení prodejního online systému došlo prý v druhé půlhodině po začátku prodeje. „Následně jsme ale přijali opatření tak, aby reakce systému byla plynulejší. Fronta zájemců o vstupenky byla sice prodloužena, ale posléze fungoval systém stabilně,“ dodal.

Zájemci byli ze všech kontinentů a z celkem 45 zemí včetně Jižní Afriky, Filipín či Japonska. Schaffer uvedl, že zatím nezná přesná čísla, ale zřejmě polovinu vstupenek získali lidé z České republiky.

Kapacita vstupenek byla vyprodána během čtyř a půl hodiny. Ovšem i fanoušci, kteří si nestihli vstupenky zakoupit, mají šanci se do O2 areny podívat.

„Později bude do prodeje uvolněn limitovaný počet single session vstupenek, tzn. vstupenek na jeden hrací blok (= 2 zápasy) ve 4. kategorii v ceně 990 Kč,“ upřesnil Schaffer. Zároveň budou před turnajem uvolněny vstupenky, které jsou zablokované kvůli technickým potřebám například pro televizní účely a podobně.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme