Tenisový pár Šafářová - Pavlásek porazil v Hopman Cupu Kanadu 2:1

Výborně vstoupili do tenisového Hopman Cupu Lucie Šafářová a Adam Pavlásek. V utkání s Kanadou vyhrál český pár ve dvou setech rozhodující čtyřhru a tím pádem i celý zápas 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová | Foto: Filip Jandourek

První bod vybojovala Lucie Šafářová, když vyprovodila z kurtu sedmou hráčku světa Kanaďanku Bouchardovou. V první sadě dokonce nepovolila soupeřce ani jeden game a nadělila jí ‚kanára‘.

Druhý set už byl přece jenom vyrovnanější, i když Šafářová byla celou dobu ve vedení. Hned ve druhém gamu sebrala Bouchardové podání a náskok si i přes dva ztracené servisy udržela až do konce.

Pavlásek odehrál s Kanaďanem Pospisilem vyrovnaný první set. Oba tenisté si drželi svá podání a o vítězi musel rozhodnout až tiebreak. V něm měl silnější nervy kanadský hráč, který si vypracoval dva setboly a ten druhý proměnil.

Ve druhém setu už byla převaha zkušenějšího Kanaďana výraznější. Ve třetí hře si vypracoval a následně využil brejkbol a stejný kousek se mu povedl i v sedmém gamu. V následující hře pak při svém podání zápas ukončil.

V rozhodující čtyřhře rozhodlo o vítězi prvního setu jediné prohrané podání kanadského páru v sedmé hře. Česká dvojice se dostala do vedení 4:3, které potvrdila následným vyhraným servisem a set dotáhla do vítězného konce.

Ve druhé sadě se Pavlásek se Šafářovou dostali rychle do vedení 4:0 a rozhodující náskok už nepustili. Získali tak druhý bod a vyhráli celé utkání 2:1.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:

Skupina A: ČR - Kanada 2:1
Šafářová - Bouchardová 6:0, 6:4, Pavlásek - Pospisil 6:7 (5:7), 2:6, Šafářová, Pavlásek - Bouchardová, Pospisil 6:4, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme