Tenisový turnaj Elite Trophy nabídne český souboj už ve skupině. Strýcová vyzve Kvitovou

V úterý začíná v čínském Ču-chaji šestidenní turnaj Elite Trophy, jenž je určen pro 12 nejlepších hráček, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň. Mezi nimi nechybí ani dvě české hráčky - třetí nasazená Petra Kvitová a turnajová devítka Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně | Zdroj: Reuters

Turnaj Elite Trophy se koná podruhé v historii a jeho formát je poměrně jednoduchý: 12 hráček bylo rozděleno do čtyř skupin. Vítězka každé z nich následně postoupí do semifinále a poté již následuje klasický turnajový pavouk.

Vloni se turnaje z českých hráček zúčastnila Karolína Plíšková, která tehdy prohrála ve finále s Venus Williamsovou.

Berdych po šesti letech vypadl z elitní desítky tenisového žebříčku

Číst článek

Letos se na její výkon pokusí navázat dvě Češky. Zatímco Petra Kvitová se v posledních letech pravidelně účastnila Turnaje mistryň, Barbora Strýcová si na podobné akci zahraje poprvé.

Obě dvě na sebe během turnaje určitě narazí, protože byly společně s Italkou Vinciovou nalosovány do stejné skupiny.

Kromě již zmíněných hráček v Číně nebudou chybět ani Britka Johanna Kontaová, Australanka Samantha Stosurová, Francouzka Caroline Garciaová, Španělka Carla Suárezová, Švýcarka Timea Bacsinszká, domácí Čang Šuaj, Ukrajinka Elina Svitolinová, Ruska Jelena Vesninová a Nizozemka Kiki Bertensová.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme