Tenisový turnaj Prague Open odstartoval. Kristýna Plíšková vypadla, Siniaková jde dál

Zápasy prvního kola dnes v Praze začal jediný tenisový turnaj kategorie WTA na českém území. V úvodních dvouhrách J&T Banka Prague Open se představily i dvě české hráčky – kromě Kristýny Plíškové také Kateřina Siniaková. Do druhého kola se však probojovala pouze druhá jmenovaná, která ve dvou setech zdolala favorizovanou Cornetovou z Francie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková (ilustrační foto)

Kristýna Plíšková (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Kristýna Plíšková svedla s tchajwanskou hráčkou Su-Wej vyrovnanou bitvu, která trvala bezmála sto minut.

Plíškové se dokonce podařilo vyhrát první set, který získala v poměru 6:4. V další fázi zápasu však už hrála prim tenistka z Tchaj-wanu. Zlom přišel ve druhém setu za stavu 4:3 pro asijskou hráčku, která v té chvíli sebrala Češce další podání a dokráčela k triumfu ve druhé sadě.

Rozhodující třetí set pak byl již zcela v režii Su-Wej poté, co v něm vybojovala tři brejky a dovedla utkání do vítězného konce.

Ve Stromovce začíná největší tenisový turnaj v Česku. Domácím hráčkám se na něm daří

Číst článek

Náladu pražským divákům následně napravila Kateřina Siniaková, která za necelé dvě hodiny přehrála Alize Cornetovou, a i nadále živí šanci na zopakování loňského semifinále.

Velký souboj obě hráčky předvedly především v prvním setu, jenž trval více než 70 minut a který musel rozhodnout až tie-break. V něm byla těsně úspěšnější Siniaková, když jej získala v poměru 7:5.

Druhý set byl také vyrovnaný, ale na rozdíl od toho prvního došlo pouze na jeden brejk. Ten získala česká hráčka a i díky tomu se mohla radovat z postupu do druhého kola.

Rosol v Německu postoupil do druhého kola

Z postupu se dnes těšil i český tenista Lukáš Rosol, který na turnaji v Mnichově vyřadil ve třech setech Uzbeka Denise Istomina. Český daviscupový reprezentant tak ukončil sérii čtyř porážek a navíc se mu podařilo získat první letošní vítězství na antuce.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 6:3, 6:1, Konjuhová (Chorv.) - Ostapenková (6-Lot.) 5:7, 6:2, 6:1, Brengleová (USA) - Broadyová (Brit.) 6:2, 6:0, Čepelová (SR) - Gasparjanová (Rus.) 7:6 (9:7), 7:5.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme