Tenista Berdych je po výhře nad Karlovićem ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje ze série Masters v Šanghaji. Český tenista zvítězil nad Chorvatem Ivem Karlovićem 6:3 a 6:4. O semifinále se Berdych utká s lepším ze zápasu mezi Francouzem Simonem a Tunisanem Malikim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prošel v Pekingu do finále přes Slováka Martina Kližana

Tomáš Berdych prošel v Pekingu do finále přes Slováka Martina Kližana | Zdroj: ČTK

Vytáhlý Chorvat s dělovým servisem měl s Berdychem dobrou bilanci, kterou si ale tentokrát zhoršil. Český tenista hraje v posledních týdnech ve výborné formě, kterou potvrdil výkonem s minimem chyb i tentokrát.

Jeden z nejlepších servisů na okruhu vydržel Karlovićovi jen několik her, Berdych se díky skvělým returnům dostal k brejkbolům – první sice Karlović esem odvrátill, ten druhý ale Berdych výborným returnem potvrdil.

Esem při vlastním podání poté proměnil šestý setbol a po půlhodině vyhrál první sadu 6:3.

Při vlastních podáních neměl český tenista výraznější problémy, Karlović nikdy neuhrál více než dva míče. Naopak v sedmé hře se po skvělých returnech a prohozu dostal do stavu 0:40 a po následném zkaženém náběhu na síť hru ztratil, stejně jako deset minut poté celý zápas.

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Karlović (Chorv.) 6:3, 6:4

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme