Tenista Berdych přetlačil na French Open Džazírího a je ve třetím kole. Veselý na Almagra nestačil

Nečekané problémy měl hned ve druhém kole francouzského grandslamu nejvýše nasazený Čech Tomáš Berdych. Tuniského soupeře Džazírího sice porazil 3:1 na sety, ale zejména ve druhé sadě se český reprezentant trápil a chvílemi to s ním nevypadalo vůbec dobře. Dál naopak neprošel Jiří Veselý, jenž podlehl ve třech sadách Nicolasi Almagrovi. V ženské čtyřhře pak titul neobhájí Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které překvapivě vypadly už v prvním kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych na grandslamu v Paříži

Český tenista Tomáš Berdych na grandslamu v Paříži | Zdroj: Reuters

Berdych, který v prvním kole vyřadil Vaska Pospisila z Kanady, vstoupil do zápasu aktivně a dával jasně najevo roli favorita. Jistými údery nutil soupeře k chybám a sám s přehledem zakončoval výměny. Tunisanovi povolil jen jednu hru a zvítězil 6:1.

Do druhého setu ale nastoupili zcela jiní tenisté. Berdych v polovině sady začal chybovat. Nakonec ztratil dvakrát svůj servis a Džazírí poměrem 6:2 vyrovnal.

Ve zbytku zápasu se Berdych rozpomněl na svůj výkon ze začátku utkání. Vrátil se ke strojovému tenisu a výbornému pohybu po kurtu. Zbylé dva sety ovládl při skóre 6:2 a 6:4 na druhém grandslamu sezony postoupil do třetího kola.

V něm se české jedničce postaví Uruguayec Cuevas. Aktuálně sedmadvacátý hráč světa poslal z Francie domů Němce Kamkeho i domácího Halyse.

V dnešním programu se vedle Berdycha v Paříži z českých tenistů v singlu představil také Jiří Veselý, který se však na rozdíl od svého daviscupového kolegy do třetího kola neprobil.

Veselý totiž s favorizovaným Nicolasem Almagrem prohrál ve třech setech 4:6, 4:6 a 3:6, takže si ani letos třetí kolo French Open nezahraje.

Do druhého kola mužského deblu s Nenadem Zimonjićem postoupil Radek Štěpánek, zatímco Lukáš Rosol se svým spoluhráčem Ričardasem Berankisem skončil ve druhém kole.

Už v prvním kole skončily obhájkyně titulu z ženské čtyřhry Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová. Česko-americký pár totiž ve dvou setech vypadl s Nizozemkou Kiki Bertensovou a Švédkou Johannou Larssonovou.

Šafářové se tak zkomplikovala cesta za účastí na olympijských hrách ve čtyřhře. Na letošním Roland Garros však nekončí, protože včera postoupila v singlu do třetího kola a stále tak živí šanci na zopakování loňského finále.

V deblu naopak do druhého kola postoupily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a Barbora Strýcova s nizozemskou kolegyní Michaellou Krajicekovou.

Stanislav Zbyněk, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme