Tenista Berdych prohrál v Petrohradu s Bolellim a skončil v osmifinále

Český tenista Tomáš Berdych skončil hned v prvním zápase na turnaji v Petrohradu. Jako nasazená jednička byl automaticky nasazený až do osmifinále, ale v něm překvapivě prohrál s Italem Bolellim 0:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

Do zápasu přitom vkročil pátý hráč žebříčku ATP výborně. Hned získal servis soupeře a dostal se do vedení 2:0. Jenže Bolelli si v šesté hře vzal podání zpět a vyrovnal na 3:3.

Pak už byli oba tenisté na servisu bezchybní a set dospěl do tiebreaku. V něm byl úspěšnější italský hráč, který proměnil hned první setbol a zkrácenou hru vyhrál 7:5.

O osudu druhého setu rozhodl třetí game. V něm si Bolelli vypracoval tři brejkboly a Tomáš Berdych ztratil podání. Ital se tak ujal se vedení 2:1.

Tenistka Allertová postoupila v Číně do semifinále, Plíšková v Tokiu do čtvrtfinále

Číst článek

Výhodu vyhraného podání soupeře si italský tenista udržel až do konce zápasu, Berdych nenašel zbraň na jeho servis, nedostal se k ani jednomu brejkbolu a prohrál 4:6. Zápas ukončil Bolelli čistou hrou.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Petrohradu

Dvouhra - 2. kolo: Bolelli (It.) - Berdych (1-ČR) 7:6 (7:5), 6:4, Raonic (2-Kan.) - Donskoj (Rus.) 6:4, 6:4, Bautista (4-Šp.) - Gabašvili (Rus.) 6:3, 5:7, 7:5, Robredo (5-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 7:6 (7:5), 6:1, Istomin (Uzb.) - Becker (Něm.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4, Pouille (Fr.) - Janowicz (Pol.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:1).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme