Tenista Berdych ukončil spolupráci s venezuelským koučem Vallverduem

Český tenista Tomáš Berdych odletí do Francie na Roland Garros bez trenéra. Osmý hráč světového žebříčku se rozešel s koučem Danielem Vallverduem z Venezuely přesně po roce a pěti měsících. Berdych nebyl v poslední době spokojen se svými výkony a výsledky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Daniel Vallverdu trénoval Tomáše Berdycha od 16. prosince 2014.

Český tenista ale pod jeho vedením neprorazil tak, jak by si představoval. Zkraje loňského roku se sice probojoval do semifinále Australian Open, ale proti světové špičce se mu stále nedaří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Venezuelan Daniel Vallverdu by se mohl po ukončení spolupráce s českým tenistou Tomášem Berdychem vrátit k Britovi Andymu Murraymu

„Tomáš nebyl v poslední době spokojen se svými tenisovými výsledky. Jedním z důvodů ukončení spolupráce s Vallverduem je i to, že není, jak on sám říká, mladý dorostenec, ale tenista v pokročilejším věku. Nemá čas čekat roky na výkony a výsledky, jaké by si představoval. Musí jednat rychle,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí českého daviscupového týmu Karel Tejkal.

K ukončení spolupráce se na svém twitterovém účtu vyjádřil také Vallverdu. „Trénovat Tomáše pro mě bylo zážitkem a výzvou, kterou jsem si užil. Nicméně jsme se rozhodli nepokračovat v naší spolupráci. Do budoucna mu přeji všechno nejlepší,“ napsal Venezuelan.

Berdych naposledy hrál v Římě, kde ve třetím kole proti Belgičanovi Davidu Goffinovi nezískal ani game.

Najít náhradu do Roland Garros, které v Paříži startuje v neděli, rodák z Valašského Meziříčí nestihne, i když by s tím neměl mít v nejbližší budoucnosti potíže. Otázkou ale je, na jak velkou hru to ještě může v současné éře být.

Berdych chtěl ještě získat grandslam, stále složitější pro něj ale může být, aby se udržel ve světové desítce, ve které je nepřetržitě už skoro šest roků. Že mu na prodloužení pobytu ve špičce extrémně záleží, dokazuje i patrná změna myšlení. Ve srovnání s minulostí provedl zásadní rozhodnutí velice rychle.

Ani Venezuelan by bez práce dlouho nemusel zůstat. V tenisovém světě má velmi dobré jméno, a vyloučený není ani návrat k Britovi Andymu Murraymu, který je také poměrně čerstvě bez trenéra a který se netajil touhou oživit „staré“ časy s Ivanem Lendlem v pozici hlavního kouče.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme