Tenista Berdych v Miami končí, opět nestačil na světovou jedničku Djokoviće

Tomáš Berdych se na turnaji série Masters v Miami do semifinále nepodívá. Ve čtvrtfinále nedokázal svému soupeři vzít ani set a prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovićem dvakrát 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Miami

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Miami | Zdroj: ČTK

Srbský tenista porazil Berdycha podesáté za sebou a celkově potřiadvacáté, na tvrdém povrchu si ve vzájemných duelech udržel stoprocentní úspěšnost. Berdych nad Djokovićem zvítězil jen dvakrát, naposledy před třemi lety na antuce v Římě.

Obhájce titulu Djoković zatím v Miami neprohrál set a nevzal mu ho ani český tenista, i když v zápase udělal jen osm nevynucených chyb. Utkání přitom Berdych začal brejkbolem, ale nevyužil ho a následně sám ztratil podání.

O to pak přišli oba soupeři, Djoković vedl 3:1 a set už nepustil z rukou. V druhé sadě získal Berdychův servis rovněž dvakrát.

Djoković, který má letos bilanci 26:1, tak udělal další krok za rekordním 28. titulem z turnajů Masters a šestým v Miami. V pátek se o postup do finále utká s Davidem Goffinem z Belgie.

Sedmý tenista žebříčku Berdych došel v Key Biscayne v posledních dvou sezonách vždy do semifinále, v roce 2010 tam získal jeden ze 12 titulů v kariéře.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme