Tenista Berdych zůstal v kvalifikaci pro Turnaj mistrů těsně pod čarou. Přesto má šanci na účast

Tenisový Turnaj mistrů bude po několika letech bez Švýcara Federera i Španěla Nadala. Oba totiž kvůli problémům se zdravím předčasně ukončili sezonu. To není případ Tomáše Berdycha, který se do Londýna po pěti letech nekvalifikoval přímo. Jeho šance na start ale stále ještě žije.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych se letos na Turnaj mistrů nekvalifikoval

Tenista Tomáš Berdych se letos na Turnaj mistrů nekvalifikoval | Zdroj: Reuters

Kvůli postavení v sezonním žebříčku přišel Berdych o přímou účast na turnaji, kam je pozváno osm nejlepších tenistů, ale jako desítka má šanci, pokud se někdo z jeho konkurentů odhlásí. Poté, co se Nadal rozhodl ukončit v říjnu sezonu, je český reprezentant prvním náhradníkem.

Díky tomu má tedy naději, že si na turnaji nakonec zahraje. V sobotu na Masters v Paříži totiž vůbec nenastoupil k semifinále s Andym Murraym kvůli natrženému svalu na pravé noze čtvrtý hráč žebříčku ATP Kanaďan Raonic a ulehčil tak Britovi cestu na pozici světové jedničky. Takové zranění se obvykle léčí pět až deset dní a ani sám Raonic zatím neví, jestli se stihne dát do pořádku.

Kvitová hraje v Asii ráda. Nalezenou formu může využít i ve finále Fed Cupu

Číst článek

Otazník visí i nad účastí Francouze Monfilse. Naposledy hrál turnaj ve Stockholmu ve druhé polovině října, od té doby se na kurtech neukázal. A v neposlední řadě se může stát, že se na konci náročné sezony někdo zraní či si obnoví zranění až v průběhu Turnaje mistrů. V tom případě by byl Berdych povolán.

Turnaj se uskuteční od 13. do 19. listopadu a kromě už zmíněných hráčů se kvalifikovali Srb Djoković, Švýcar Wawrinka, Japonec Nišikori, Chorvat Čilić a Rakušan Thiem. Losování skupin se koná v pondělí od 16.00.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme