Tenista Pavlásek porazil hráče top 20, řekl si o nominaci do Davis Cupu

Dostal nečekanou příležitost místo zraněného Radka Štěpánka a svou šanci zatím využívá skvěle. Dvacetiletý český tenista Adam Pavlásek je sice hráčem třetí stovky světového žebříčku, jenže na Hopmanově poháru v australském Perthu je zatím rovnocenným soupeřem borců ze širší špičky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Pavlásek

Adam Pavlásek | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Samozřejmě to je největší vítězství mé kariéry,“ řekl na tiskové konferenci v australském Perthu Adam Pavlásek pár minut poté, co porazil Itala Fogniniho, devatenáctého hráče světového žebříčku. Těší ho i nečekaná možnost hrát na Hopman Cupu o finále.

Také Lucie Šafářová totiž hraje výtečně - ještě neztratila set, a to hrála se dvěma tenistkami ze světové špičky, takže budou hrát Češi ve svém posledním duelu skupiny proti Američanům s hvězdnou Serenou Williamsovou o postup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výborný výsledek Adama Pavláska zaujal i kapitána daviscupového týmu Jaroslava Navrátila

Adama Pavláska pochopitelně takový scénář těší, i když jde o turnaj, na který jezdí tenisté z velké části hlavně kvůli kvalitní přípravě a výtečným podmínkám. V jeho případě může jít o průlomový úspěch. V době, kdy už se zdálo, že svůj talent jen málo rozvíjí, přichází výsledek, který může jeho kariéře velmi pomoci.

„Porazil 19. hráče na světě, jsou to obrovské zkušenosti a dostal se do tenisu, kde hráče vidí zblízka, jak pracují, co dělají. To je pro něj hrozně důležité,“ myslí si daviscupový kapitán a první velký trenér Adama Pavláska Jaroslav Navrátil.

„Je to hráč podobného stylu jako Radek Štěpánek, dovede měnit rytmus. Ale nevěřil sám sobě, až v loňském roce po challangeru Prostějově, kde došel do semifinále, začal svému tenisu věřit. Ukázalo se, že na to má,“ zná přednosti i slabiny Adama Pavláska trenér.

Šafářová s Pavláskem porazili na Hopman Cupu i Italy, budou hrát o finále

Číst článek

„Když jsem ho vedl, pracoval na 60 procent, nedával tomu všechno. Byla v tom i láska, chodil s Petrou Kvitovou, to pro něj byla velká zkušenost. Teď dva roky maká na sto procent,“ říká daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil.

Není vyloučeno, že se oba už brzy potkají znovu právě v nejprestižnější týmové soutěži a, třeba i na lavičce během zápasu. „Zdá se, že to je hodně reálné. Myslím, že na sezonu je připravený dobře,“ plánuje nominaci dvacetiletého tenisty Jaroslav Navrátil.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme